My Little Sister, Cholat

| On
10:33 PM


her name was Cholat. kenapa? sebab dia warnaa chocolate :) she is so adorable dan manja dengan wa. dia pernah hilang setahun and come back dekat rumah lama wa kat putrajaya. memang tuhan nak tunjukkan jodoh kami, masa tu mama nak ambil surat kat rumah lama and suddenly die lari dari jauh nampak mama. masa tu satu family happy! cholat is back after one year. serius, kami dah fikir dia memang takkan balik.



setiap kali nak tidur, dia akan ikut wa masuk bilik. dia memang suka tidur bilik wa  bila pagi, dia akan kejut wa, sama ada dia jilat kaki atau dia naik atas badan. yes, setiap kali die kejut mesti pukul 6.30 pagi hingga 7 pagi. then lepas wa mandi, dia akan tunggu depan pintu, dan kami turun pergi breakfast sama-sama. haha how lovely she is! 
dia peramah. selalu tegur wa. wa balik dari office, turun je dari kereta, mesti dia tegur :) dan dia akan ikut wa sampai masuk rumah. of course dia lari terkedek-kedek pergi kat pinggan dia. nak suruh bagi makan la tu..if korang suka kucing, korang akan tahu perangai kucing masing-masing. setiap kucing ada personaliti masing-masing :) 
 
7 comments on "My Little Sister, Cholat"
  1. wah waaa pun suke kucen rupanyaa... peghh dah ilang stahun? mmg jodohlah...hheehe comeynyee.... mmg kalau tido ngan kucing, mesti kucing akan kejut kite bgn pagi kan??? so sweett...hihihih

    ReplyDelete
  2. yeahhhpp hilang. byg kan kami da pindah. and suddenly jumpa kat rumah lama. syg sgt die ! sweet aite?

    ReplyDelete
  3. read somewhere that pets have their own place where they tend to disappear to that their owners don't know about ^^ Your cat is so freaking adorable! that kind of color is hard to find ^__^

    ReplyDelete
  4. SALAM..NK TANYE, U ADE KEDAI SHAWL KEW OR JUZ JUAL SHAWL 0NLINE SHJ? TQ.

    p/S:
    KLU DE KDAI, KINDLY GIVE ME UR ADDRESS PLISH?

    ReplyDelete
  5. i hnya online shopping je :)
    kedai takda

    ReplyDelete
  6. hehe...kte pn ad kucing gak...dorang ni memang ad prangai yg trsendiri kn...happy je dgn dorg...heehe

    ReplyDelete
  7. its true :) gelagat diorang kadang2 release my tension lepas balik ofis. sampai rumah mesti nk peluk kucing !

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9