saya ada..

Tuesday, July 10, 2012
saya tak pandai bersosial.
saya tak punyai banyak duit.
saya tak seperti perempuan lain
saya tak bergaya
saya tak punyai jawatan tinggi
saya tak kurus
saya tak punyai keistimewaan.
saya tak punyai keyakinan

tapi jauh disudut hati saya.
apa yang saya boleh beri,
saya ada kesetiaan
saya ada perasaan
saya ada kasih sayang


begitu banyak perkara negatif terhadap saya bukan.
saya cuma memerlukan 'kekuatan' menyokong kelemahan saya.
dan 'kekuatan' itu menguatkan hati saya.

saya akan merepek bila saya susah hati.
sekian

Nasi Ayam Best!

Sunday, July 1, 2012

aku penggemar nasi ayam. dari kecik lagi. makanan yang paling pantas dan senang nak dapat. tapi tak semua tempat buat sedap. kalau nak order makanan thai tu sure panjang list beraturnye. jadi, ni la menu yang aku akan pikir nak order. tempat yang aku suke makan kat chicken rice shop. selalu order steam chicken. second place kat sogo. aku suka order honey atau steam :) dan paling baru aku jumpa kat Giant Taman Kinrara. serius sedap. sup dia bukan sup air okayyyy, nasi memang rasa nasi yang di masak dengan adunan resepi nasi ayam.  chewahhhh. peh sedap. sila cuba!



p/s: nak cari cardigan warna mustard. mana nak cari +_+