Essence Cosmetics. Cheapest Makeup !

Sunday, September 18, 2011
pernah dengar tak Essence Cosmetics? wa pernah jumpa dekat watsons alamanda. sebaris dengan brand makeup baru yang lain elite paris. tapi wa lebih tertarik dengan Essence sebab harga dia murah dari yang lain dannnn kualiti pun bagus. kira setanding dengan kualiti makeup dalam watsons. tak percaya? cuba try dia punya lipgloss dan eyeshadow. tak semua yang pigmented tapi quite good la dengan harga tak sampai RM10. wa nak beli single eyeshadow dia tapi warna yang wa nak dah habis. dan banyak jugak warna dah habis. means ramai yang beli. 

kalau pergi kat section dia memang banyak yang tinggal sikit. takda pilihan sangat. tak sabar nak tunggu stok baru dia sebab nak try!! wa sempat rembat, satu warna. hot pink, tak pernah wa try warna ni. selalu ambil natural, pink je. memang best, tahan lama. warna dia memang macam dalam tube dia. sumpah! lepas ni wa nak try lain pula hihi. im a huge fan of lipgloss kan :) oh harga dia RM9.90 sahaja. then my friend bagi lipgloss stage, fortuna. warna dia coral gitu. memang wa nak try warna coral. nak beli revlon RM30++. plus stage memang bagus. 

wa pergi elinto, dan jumpe baked blusher dia, RM29. memang geram sangat tengok sebab semua warna wa suka. ingat nak beli 2, satu warna ala-ala bronzer dan yang wa terbeli ala-ala warna coral sikit. bila dah jumpa yang dicari, balik dengan hati senang :) enjoy the swatches. bye




Pertunangan Abang Saya!

Saturday, September 17, 2011
tahniah pada abang ijan dan kak ima. tahun depan berlangsung perkahwinan pulak. insyaallah. simple and sweet je. tak kurang dan tak lebih majlisnya. dapat saya bakal kakak ipar seorang doktor, alhamdulillah. hehehe. tema kedua belah pihak tuqoise pink.












suka gila tengok emergency chocolate ni hahaha. sangat sweet. oh anyway, bulan depan wa nak pergi bangung!! yippie shopping barang kahwin abang wa kat sana. ni kali kedua wa pergi. 2 tahun lepas sebab abang sulung wa kahwin. sangat heaven :) siapa pernah pergi bandung!!! ada tempat menarik untuk saya shopping selain rumah mode ? hehe

Spend 1 hour in Watson!

Saturday, September 10, 2011
and that's i've got


wa beli skincare baru. what's yours?






Thanks for the BB Torch Sayang!

Tuesday, September 6, 2011



 yeah, my phone memang sewel sejak beberapa bulan yang lepas. and memang annoying bila orang call je terus dia mati. bila sms, dia jammed. wa pinjam telefeon kwn, and suddenly telefon dia pon kioqq jugak. so, bila da susah takda telefon, wa terpaksa guna telefon sewel wa tu.

apa yang mengejutkan, si dia suddenly call nak jumpa. dia cakap nak bagi hadiah. memang before ni, kami nak pergi survey sama-sama. and wa pun nak collect duit nak beli BB or iPhone. tapi tak expect la dapat secepat ni. sekurang-kurangnya awal tahun wa nk beli. malam tu dia kata, dia beli LG je, harap wa sukaa. hahha tapi memang dasar penipu. its BB Torch baby!!! omg, im sooooooo suprised.

wa just target BB bold je nak beli tapi torch??! memang mereng kejap. tinggal kan kotak kat tepi katil, terus call. takut nak bukak habis. yang sengal si dia suruh wa bukak after dia sampai rumah. tapi sebab terlampau exited terus bukak hehehe. kan da kene marah :) btw, thank you dear. i know im the annoying gf you ever met. but trust me, im gonna be good girl after this. no degil-degil and manja. the one and only untuk you! ok ni macam nak ngada-ngada. haha. he said, this is for 2 years birthday presents. lump sum. gulp! wuwuwuwu.