who can spend for hours at the pharmacy?

Thursday, November 18, 2010
yeah totally me! haha. sure ramai perempuan pantang nampak watson or guardian mesti lama gila duduk dalam tu. farmasi sekarang mostly banyak yang ikut trend ala watson or guardian. they dont just jual ubat semata-mata tapi jual barang kelengkapan harian juga. yang paling best part kosmetik!

wa, if masuk watson kat alamanda, trus belok kanan. cosmetic section lah kan. belek-elek, tenung-tenung, calit-calit, dah puas baru pergi section lain macam shampoo or sabun mandi. personally, wa lebih suka masuk watson sebab cara dia susun barang-barang lebih tersusun dan nampak! tag dia pun cantik (huhu okayyyy boring).then, promotion lagi menarik tambah lagi ada membership card (tak sure guardian ada ke tak ) daripada collect sticker huhu. sebab kadang-kadang kad sticker hilang. so kene collect balik, sangat leceh.


hari ni saja, wa dah habis kan RM88+. wa ada ekzima, so sabun kene beli yang sensitive and dry skin. and kene pakai bio oil untuk hilang kan parut. satu botol kecik, 2 minggu boleh habis haha. tadi, pharmacist tu suggest skinlabs. lebih murah dan lebih bagus. kata pharmacist tu la. harap-harap macam tu :) sangat tension la bila ada ekzima ni. ok, lebih sebulan menunggu, barang yang di tunggu telah tiba. okay wa, stop online shopping. fokus saving duit for future k!


of course tak sabar nak try. semua barang sangat puas hati kecuali lipgloss from F21 tu. wa ingat bila apply, the colour will show up tapi tak. just glossy. the best part is, dia ada strawberry scent yang sangat sedap! just like bodyshop lipbalm tapi lagi kuat bau dia :) and paling cute, cap tu polka dot!!

Saya suka pakai bangle/bracelet

Saturday, November 6, 2010
last friday, wa pergi jalan tar cari stock shawl yang kian berkurangan. alhamdulillah, laris macam goreng pisang. terima kasih semua. wa try kekal kan harga yang murah dan berbaloi :) tak rugi kalau kita bagi harga murah pada customer. yang penting kekerapan customer beli dan loyal customer tu penting.

jalan punya jalan, teringat nak beli baju konvo. terjumpa satu butik kat semua house. memang jual semua jenis kain linen silk. rang harga RM180 up to RM500. memang puas hati, design simple dan cantik, macam wa suka. wa berkenan satu baju kurung ni, warna merah menyala! my bestie, cam tak setuju pada mula nya. once wa try. semua kata cantik. bukan nak perasan hahaha. tapi memang cantik! siapa berani pakai baju warna merah terang! tapi selalu apa yang wa minat, mesti cantik (ok perasan lagi). harga RM249 then discount jadi RM200. for me, if baju simple tak semestinya tak vouge. ececeh. yang penting, kita selesa, confident dan rase aura bila pakai. will attach the picture later.

then wa terjumpa bangle  kat kedai jual gelang hindustan. sumpah cantik (ok semua cantik). banyak sangat pilihan tapi wa berkenan yang satu ni..again, will attach the picture later :). after that pergi beli tudung kat turkuaz. harga dulu mahal, tapi sekarang murah2 kat situ. tak laku agaknya. hihi. apa-apa pun if ada membership card dapat lagi diskaun :) wa beli tudung ala ct, warna cream and ada manik2 kat bahagian kepala. suka!!

just now, browse bangle/braclet kat forever21. ush cantik gila tengok, bila nak dapat pergi forever21 ni. last time pergi tahun lepas. jauh nak pergi, kat pavilion paling dekat, sob sob.










Oh November!

Thursday, November 4, 2010
hi there, dah lama tak update. hidup semakin mencabar. blog pun di pinggir kan. baru - baru ni, wa baru restock shawl dan tudung rozita (orang kata hot!). jangan lupa singgah paradiscarf2u. alhamdulillah, rezeki semakin bertambah. cepat stok habis, dan esok nak ambil stok baru.

bulan baru, tapi gaji masih tak masuk - masuk. sangat kering masa ini. nak beli baju konvo, tapi semua tak berkenan. kat mana yang best beli baju kat KL ni? my budget under RM200 je. semua corak seakan sama. nak cari yang simple tapi fabulous! huhu mengada kan. konvo je pun, pakai jubah nanti baju RM3k pun orang tak nampak. takpe lah, baju nanti dulu. kita try makeup pulak!  so, wa try makeup ala smokey brown. heh, ok la simple je :)


oh yes, baru - baru blog wa dapat offer photoshoot dengan majalah NUR. wahhh sangat tak sangka. tapi rezeki tak menyebelahi, sebab hari yang nak photoshoot masa weekdays. (keje T_T) and then transport pun takda. so, memang frust sangat. apa-apa memang rasa bertuah sebab tak sangka pihak karangkraf meng-usha juga blog yang tak seberapa. terima kasih kak azza. next time, panggil lagi huhu.





bulan lepas wa ada order makeup dari, Forever21, NYX Smokey Pallete & Maybelline Superstay foundation. tak sabar nak tunggu sampai rumah!! yippie :)