Please Grow :)

Tuesday, August 23, 2011

tak sangka biji durian yang wa tanam dah tumbuh! yeay, im soo happy sebab wa selalu berangan nak tanam pokok durian depan rumah. oh! gila ape? hahaha. i need some space for my babies. babies? yea 8 biji ok. now, i can see 2 of them dah naik sikit. best ! will update later :)

Anugerah Kuih Malaysia

Thursday, August 11, 2011
Kuih paling gangster= Lompat Tikam
Kuih plg sexy= Puteri Mandi
Kuih plg keji= Taik Itik
Kuih bajet cute= Cek mek molek
kuih awet muda= Seri Muka
...Kuih plg alim= Kuih Ketayap
Kuih penyakit lelaki kronik= Batang Buruk
Kuih suka pukul= Kuih Lompang
Kuih dlm zoo= Badak Berendam
Kuih yg dicipta oleh Sam Polis Trafik= Sampreeeeettttt
kuih yg bangun sendiri= kuih bangkit
kuih org x mandi= BAU-LU
kuih plg tenteram= kuih makmur
kuih plg lembap= kuih siput

Hatiku Hancur

Wednesday, August 10, 2011

pernah tak rasa frust bila benda yang kita baru beli hancur! dah la order pun kene ada tahap sabar yang tinggi. berbulan tunggu. alih-alih tak sampai berapa hari pegang hancur sebab terjatuh. memang hangin la. kalau ada jual kat sini takpa. terpaksa guna creativity mengambil duit syiling letak minyak sket tekap-tekap kasi padat.. tak semangat dah aku tengok. huaaaaaaa. for those yang interested warna natural macam wa, this is the real colour. cantik kan!!!






Cyberview Lodge Resort

Sunday, August 7, 2011
tahun ni kami bercadang untuk berbuka ala-ala hotel gitu, nak merasa kemeriahan makanan yang banyak katanya. tak sedar badan dah sebesar guni beras haha tapi masih bernafsu nak makan banyak. setiap tahun perkara wajib berbuka sama sekurang-kurangya sekali. kalau tahun lepas dekat manhattan fishmarket, kali ni kat cyberview lodge pulak.




atas ni gambar dulu. do we look smaller hahah.

















before ni wa pernah merasa berbuka kat sini, tapi nak bawak si dia pulak merasa. harga adult RM78++ tapi if dah masuk harga itu dan ini RM91 la lebih kurang. untuk children RM40++. alhamdulliah kenyang gila. tak pernah kami mengalah begitu cepat haha. memang muak gila sebab bantai kambing golek terus perut jammed. suddenly kepala berat n mengantok.zzzzzz



My Cousin's Wedding

Saturday, August 6, 2011
actually dah hampir sebulan my cousin wedding tapi tak sempat nak update. we are cousins memang rapat dari kecil sampai sekarang. pantang jumpa mesti nak gossip haha. memang fun. our family memang selalu buat gathering and they are cool. even dengan makcik n pakcik pun boleh lepak borak-borak. kalau balik kampung mesti riuh satu kampung. siapa tak kenal keluarga pak akob kat kampung bukit senggeh tu haha. tapi sekarang jarang balik sebab tiada siapa kat sana. raya saja balik untuk beraya rumah saudara kat kampung. kalau kenduri kahwin mesti seronok sebab semua datang dan tolong menolong. masing-masing ada tugas. macam biasa anak dara jaga goodies! before majlis, mesti ada family meeting. so senang lah masing-masing faham perjalanan majlis tu nanti. ada kene jaga vip, front door, hadiah, makanan, jaga meja beradab, jaga pentas, semua ada peranan :) anyway, here's the picture


















our family :)

Pavlova for My Friend's Birthday


ramai yang tahu pasal pavlova ni kan. kek ni memang agak mahal sedikit. tapi berbaloi dengan harga nya :) wa tempah special untuk birthday kawan wa. memang puas hati. rasa dia kerak die macam cotton candy dan marshmellow pun ada. sumpah sedap. tak rugi wa tempah. siapa yang pernah rasa?? angkat tangan!