Shopping + Make Up

Saturday, July 31, 2010
Rasa baru je masuk kerja. Rupa - rupanya dah sebulan. Gaji baru je dapat terus pergi Alamanda dengan cousin. Hajat di hati nak beli barang make up yang dah abes. Sempat rembat kabuki brush, blusher ngan pencil eye shadow. Memang geram je tengok sebab semua sale!! Bulan lepas Etude House 70%!! and now still ade lagi sale. Wa sempat beli BB Cream and blending brush dia, memang best pakai. Tak payah pkai compact powder. Nak pergi kerja pun senang, natural je muka just tambah eye liner and natural blusher :). Harga RM60++ tapi lepas disakun RM50++. Tadi rembat kat Elianto je memandang kan blusher yang wa suka ada kat Elianto. Baked Blush in Marble RM18 je. Memang cantik sebab combination colour soft pink and ada gold shimmer. Ohh watson sale, Revlon Lipstick Buy 1 Get 1 Free !! hehe. Jom beli "P

Bulan lepas before seminggu selepas kerja, teman Nina ke Jalan Tar and Mid Valley. Cari baju kerja dia. Banyak die shopping kemeja huhu dalam 3 helai. Ada wa jumpe kat Nicci memang cantik gila, tp sayang tak beli! Menyesal sangat2, sebab tak cukup duit time tu haha. Bila cari kat Alamanda dah takda. Then pergi Jalan Tar beli instant hijab. Wa rembat 3 helai warna orange, dark choc and dark grey. Nina pun 5 helai warna orange, green moss, dark choc, merah. Lastly,dark grey abes jadi wa jual je kat Nina :) memang syok shopping if ada duit !!

Next stop, nak cari blouse kerja + baju raya  + instant hijab lagi lagi dan lagi!. Hm tahun ni baju raya tak tempah pun. So cari dah siap je. Ingat nak beli handbag raya kat Mama ^_^ (gaji pertama lah kate kan!)