Inner Cotton & Inner Cotton Neck available at Paradiscarf2u

Monday, February 28, 2011






Bedsheet Addicted

Sunday, February 27, 2011

lately, wa kerap beli bedsheet ! i dunno why, tapi wa pantang nampak bedsheet yang cute design. paisley design paling wa gila kan. wa pernah jumpa from akemi brand. tapi harga dia urggggh, letak kat rak balik lah jawab nye hahah. wa selalu beli kat sogo or jusco. murah-murah dan cantik ! this is my current bedsheet :) and i love pink too hehehe obviously.

even hijau, biru ke wa beli, sure ade pink sikit. hehehe. i dunno what curtain's colour suits with my bedroom. i think green can be a nice combination. or nampak macam alien bibir merah jambu? erk. what do you think ? tadi pergi jalan-jalan singgah sogo. wharehouse sale hari last taw!! tempat utama wa pergi bedsheet. dapat lah satu :) oh, ape yang berlapis-lapis tu? inner cotton yang hot ! nanti wa update dalam Paradiscarf2u :)




My Job : Inspection for Project Handover

i hate this job. but im trying to love it. heheheheh muka mesti happy. wa bekerja berkaitan dengan construction. yeah it's a tough job and dominated by men. it's a fact anyway. baru 7 bulan wa bekerja, banyak lagi yang wa belum belajar. my lady boss and cute boss are very understanding. mereka suka ajar kami sebab for them, smereka akit hati bila tengok orang ada pengalaman tapi macam tak pernah buat kerja. so, they willing to take us dan ajar kami apa yang mereka tahu. marah? biasalah tapi wa rasa macam mak marah anak. cute gila, bila lady boss marah.






oh, anyway. khamis lepas, kami telah handover project pada client. di mana, setelah siap semua skop kerja sebagai kontraktor, kami hendaklah menyerah kan semua hak client termasuk kunci. so, before serah kunci kene ada inspection. mana-mana kerja yang client tak puas hati, dia boleh comment dan redo works. biasalah tu kan. sesiapa yang berminat nak buat renovation office or nak buat custom made cabinet or furniture boleh hubungi saya :)

Stunning Tops & Dresses @ The Pop Look!

Saturday, February 26, 2011






i wish they have a bigger size :(
FREE pos laju in Malaysia
you can choose many brand from accessories to dresses

Tanda Lelaki Sayang

Friday, February 25, 2011
Diantara tanda2 lelaki yg jatuh cinta dgn hebat ialah:

Dia bersungguh2 melakukan sesuatu utk kekasihnya dgn rela bukan krn terpaksa
Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yg kuat bercakap.

Dia byk menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya.

Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya krn perasaan cemburunya yg meluap2.

Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya.

Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya krn dia sentiasa berasa curiga.

Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dgn kekasihnya.

Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya.

Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian krn dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari org lain.

Dia menjadi org yg paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja.

Dia pandai merajuk hati krn ingin dipujuk oleh kekasihnya.

Dia akan mengalabah apabila kekasihnya berjauhan daripanya terlalu lama.

Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya.

Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri.

Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya krn dia merasa kasihnya lebih kuat drpd kekasihnya.

Dia tidak akan melayan perempuan lain yg tidak ada urusan penting dengannya.

Dia cuba meluangkan lebih byk masa dgn kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dgn sabar.

Dia membanggakan kekasihnya di depan org lain.

Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dgn cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya.

Apabila timbul org ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya.

Dia menganggap kekasihnya sebagai org yg paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri.

Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya.

Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan.


taken from  here

Click click dapat duit!! Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Wednesday, February 23, 2011
Click click dapat duit!! Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

Paradiscarf2u @ NUR magazine Feb 2011 & Mac 2011

Monday, February 21, 2011





be our follower!!
oh, will be update on March, insyAllah


Hijab Style : Cool @ Malas?

Sunday, February 20, 2011

what do you think?




Cause You're So Natural

Thursday, February 17, 2011
hai hai hai. hari ini sangat lah memenat kan. seawal pukul 7 pagi keluar rumah (selalu pergi kerja pukul 8.20 pagi). interview punya pasal, kita gagahkan juga. oleh kerana, cuba menjadi ayu, kaki ku terseksa dek kerana kasut tumit yang tak seberapa tinggi. aduuuuhhh sakit. lepas interview, balik naik teksi pergi kl sentral. terus cari selipar RM10. lega :)

owh yea. i think, recently wa banyak post mengenai make up. yup2 sebab mood tu nak cerita pasal make up je. bulan ni, i've made new order yippie! as you know, there are listed at my wish list side bar. well, every month wa buat budget. senang nak plan right. most of my make up, warna-warna natural. sebab wearable dan senang nak apply. confident dan tak nampak over. most of the time if wa outing, wa pakai simple je. selalu one colour pun da cukup, plus eyeliner (wajib).


Majolica Majorca Jeweling Eyes (really nice and pigmented quad)
ELF in Pebble (super cantik! dark brown w/ shimmer on it)
Stila Trio e/s in Bronze Glow (very shimmery)
NYX Smokey Eye Pallete (suitable for smokey look actually, but love their dark grey brownish tone)
Stila Golightly (nice shimmer e/s)
Stila Wheat (great for highlight)
Elianto Brown Crayon (easy to apply but a lil' bit oily)


88 Eyeshadows (love their natural colour espeacially the taupe colour! )


oh, wa i've been waiting my Maybelline Stylish Smokes Quad which is more to natural smokey colour. yes im in love with dark brown and taupe colour ! korang boleh tengok kat youtube quad ni. ramai gila orang recommend dan suka quad ni. do you have natural colour in your collection? which one is your favourite? share with me!

Hai ! Kakak Kasut Tumit Tinggi

Wednesday, February 16, 2011
hari ini wa ambil cuti separuh hari sebab nak siap kan persediaan interview esok. seperti di iklankan dalam beberapa blog jawatan kosong, esok ada interview terbuka untuk jawatan N27 dekat PTPTN. memang wa teruja sangat-sangat nak mencuba sebab dah cukup terseksa bekerja di Z***. sebelum ni wa pernah juga dapat interview dari badan kerajaan atau majlis perbandaran, tapi rezeki masih tiada. doa-doa lah, kali ni berjaya. amin :)


sambil bercuti, sambil menghabis kan duit. oh lupa nak masuk kan bio oil. kali ni da botol ke-3 pakai. sangat rakus. high heels semuaaaa telah hilang. berkemungkinan besar, bibik sudah membuangnya T_T. jadi, nak pergi interview kali ni, wa cari la kasut bertutup kat Vincci. ala-ala leather tapi tak berapa nak leather. paham ke?? tak sah kalau pergi alamanda, tak singgah watson. heeee, terbeli (uhukuhuk) Revlon Colourburst in Buff. baru jugak keluar dalam pasaran. wa tak recommend sebab bau dia agak kurang menyenangkan. yup, sangat pelik. wa lagi suka Revlon Superlustours lipgloss. wa ada post out here.

F21 Shades


oh mak datin!

Tiada Mood

Tuesday, February 15, 2011


ini muka, di saat dating telah di cancel. ohhhh saya keciwa. muka, cover ala cool..

p/s : eyeliner dah habis :( ni yang semangat nak beli baru ni!

im in love with taupe colour :)

Sunday, February 13, 2011
wa rasa, aktiviti ni dah jadi habit wa setiap hari. menatap beauty blog dan youtube. lately, wa suka dengan warna taupe. warna ni ala-ala coklat kelabu. warna ni sesuai kalau nak buat neutral look, atau smokey look. atau juga, kita hanya pakai all alone pun dah cukup cantik. contoh warna taupe yang wa ambil dari blog Pink Sith.



credit from Pink Sith's blog

very wearable colour rite. kadang-kadang, kita nak keluar jalan-jalan takdelah semangat nak pakai eyeshadow bagai kan. paling simple pun pakai neutral colour saja, atau paling mudah eye liner! tapi sekarang warna tuape lagi cantik!!!

 di hari sabtu yang malas untuk bekerja :(

Great Weekend Weeehu!

weeeehuuu! makan makan makan. hari jumaat baru-baru ni, wa dan officemate berduyun-duyun pergi makan ke Flaming Steamboat, kat area Sunway. wa xde lah minat sangat dengan steamboat tapi seronok sebab ramai-ramai makan seronok!! steamboat paling wa suka kat Johnny's. sedap gila kuah dia, tapi bukan buffet macam kat flaming ni. RM25/seorang, awal-awal lagi kene booking, sebab ramai yang makan kat flaming ni.









lupa pulak, nak tangkap gambar buffet. banyak lah makanan. memang puas makan. jangan risau, nasi pun ada!