My Haul Review

on
March 21, 2011
this is my first time purchase stage cosmetics product. most of their products only cost RM12 each. cheap?? ahh semua orang tahu sebab apa. yang pelik masa wa masuk, langsung takda orang.. first thing that caught my eyes, the lipgloss. hehe i know, i know. i love lipgloss :) wa tak tahu nak pilih !! semua nak. i nak ni, i nak ni, i nak ni, hmm argghh semua lawa. penuh tangan kene conteng haha. biasa lah kan, perempuan.


temptress not tempress, truffle not triffle. persephone not presepstone. sorry for the spelling error.
wonderlust moisturizing lipstick in gisele (love!)
wondergloss high shine lipgloss in persephone (love!)
eye shadow mono in ceramel and truffle (both matte) (love!)
prime time eye pefecting base in almond ) (love!)
picture perfect foundation in tempress (love!)

i dont really like their matte lipstick, its very dry. ( yeah, matte lipstick kan) bagi sesiapa yang tak suka lipstick matte, sesuai ambil wonderlust. sangat moisture dan tak payah pakai lipgloss :) as you can see, gisele more to natural earth colour. yeah, wa suka warna more to brown + rose pink colour. next, their lipgloss was sooo pigmented, and  err sticky and maybe long lasting too. my picked was coral reddish tone (apekah ??) sedap mulut je cakap hehe. pelik bila wa pakai sebab tak pernah ada lipgloss warna terang macam ni. even my revlon lipgloss pun tak semerah ni. bila pakai, my lips turn to be natural red colour. love it :)
for the eye shadows, i wanna try matte eye shadows. and im in love with it. wa banyak sangat, shimmer eye shadows, dan kadang-kadang rasa rimas bila apply sebab wa ada oily lids and its become messy. so, wa pilih warna yang natural (err again) because i think half of their collection banyak earth colours especially brownish tone. warna lain, banyak pastel je. the SA recommend eye primer for long lasting. for the foundation, wa pilih natural finish. very light foundation !

bila sampai rumah, mengomel seorang diri, nape la beli lipgloss satu je :(, nape la tak beli concealer, nape la tak beli eyeliner. ok kalau boleh semua nak beli. tamak !! jangan jadi tamak seperti wa. ehem.. siapa nak pergi bagi tahu, wa nak kirim lagi. hahah! da ~
5 comments on "My Haul Review"
  1. hahahaha.... meh kirim kat akak... kalau cakap akak dah pergi 10 kali kang, takut orang kata gila... ok, lah... akak ngaku... akak dah pergi memborong 9 kali... hehhehehehe... dan berniat nak pergi lagi...

    ReplyDelete
  2. omg! 9 kali. ape kate akak cukup kan 10 kali :)
    then wa nak kirim !! hahah, already pmed akak kat fb.

    ReplyDelete
  3. sampai bile ek promo dia ni??? i pun x redeem lg my stage point, hee~ n_n

    ReplyDelete
  4. huhuuhu best2... ni beli stage kat ner?midvalley ke?? rasanye stage ni mcm nak tutup je..asik wat promo je.. aritu setiap brg rm16..ni rm12..hahahah.. :)) tp product dia not badlah.pelikkan.. mebi marketing kureng sket.

    ReplyDelete
  5. ayna : hmm tak sure smpai bile. hope until april
    ms.iu :yup mid valley. haah la dari tahun lepas dia buat promotion kan..yup not bad la. lipgloss dia paling best :)

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9