aktiviti adek2 ku sebelum tahun baru

Thursday, December 31, 2009

macam biase duduk rumah. hari ni wa nk perkenal kan adek2 ku yang berbulu. actually ada banyak tapi buat masa ni 3 je yang setia :) comot (their mother), kuning (the gebusss) and choteh (meow-ing machine gun). the late kucing siti (mak segala mak), gemuk (kucing palinggg wa syg) and cholat (bulu dia macam nescafe, kene curi T___T)

presenting comot,


just look at her style when she's sleeping. weird kan? mcam baby tido menyiarap. tido tido tido tido tido..tu je die taw. bosan kot, takde bf nak ajak dating.

next, kuning

tadi makan hot dog dah kenyang makan kueh teaw sup petang tadi..ngah sedap makan seorang diri tibe2..kuning datang buat muka kesian. dengan suara pondan dia..macam2 posisi dia aim hot dog tu yang sengaja wa letak tepi meja haha..last kali, aksi comel dia..setiap kali makan mesti dia akan hulur kan tangan dia..maksudnya, dia nak la benda yang kita makan tu haha.

  


last but not least, choteh



antara anak comot, dia la paling kampung sebab asyik mintak nasi ngan ikan. kucing lain steady je makan western (smart heart). bila siang macam ni la dia..cari tempat untuk dia sandar or letak kepala (kat kaki, kat kaki meja makan, kat timbunan baju, kat buku, mane2 asal boleh tampung kepala)..and tido sampai petang..sebab malam dia akan keluar mengembara dengan DORA the explorer..mana dia pergi tak tahu la..tapi yang pasti jauhh sebab abg ijan pernah jumpa nunnnn kat perumahan lain..cari bini kot?! bila lapar, suara dia boleh dengar sampai rumah jiran depan tu. punya kuattttt and harakah dia paling panjang dan tak boleh di tandingi tahfiz pon haha.

jom main makeup

Sunday, December 27, 2009
ahari ahad yang bosannn..hujan plak tuh..huarghhhh. sedap tido hujan2 ni. tapi mata x mengantok. mcm biasa ank busu bosan. pegi mane2 mesti dorg nk ikot wa hihi. tengah syok2 tengok youtube. dorg pon sibok nk tgk jugak..haa ape kate ?!! dila telah menjadi mangsa. tapi die kate nak nak nak! ke kene paksa?? tp die kate nak nak nak ! ke kene pakse? alaaaa jom r... eah confius la :D wa suke tgk vidoe tutorial xteener. sebab die cute sgt2. hihi soo..ni la jadi nya..xde la jadi sangat sebab colour tak ckup la T_T ow ow for more dramatic, u can use mascara and eye liner. sorry last2 tadi lupa plak nk apply.




 
 
 

abg ku kahwen !

Tuesday, December 22, 2009

semalam dan hari ini

Wednesday, December 16, 2009
semalam wa pergi interview wakil dari cidb untuk thesis wa kat hotel grand season. ingat kan memang org tu ajak interview kat hotel, takut la jugak kan. buang tebiat ke org tua ni?? rupa2 nya dalam hotel tu ada retail office hehe. cidb menyorok kat situ. pukul 1- pagi da bertolak dari rumah ke kl sentral. tunggu nas plak lambat btol. tapi nk buat cam mane die tourist guide kami haritu, tunggu lah..pkul 12.30 smpai la kat pdg jawa. then terus ke kl. alhamdulillah baik betol org cidb ni, semua senang nk membantu. senang keje! balek tu nas x dapat join nak tunjuk jalan balek, buat2 la pro until sesat sampai ke pantai dalam, nak cari federal highway punya pasal. jalan punya jalan tembus jumpe highway, terus ke shah alam. wa plak kene naik train ktm ke kl sentral. sebab konon teman zila balek shah alam die tak pndai jalan. penat nye tuhan yang taw, smpai umah 8.30 malam. malam tu kene tolong lagi mama anda baba..abg kemal punya pasal, kite berkorbann huargghh ^.^ owhh yang pelik, duit abes begitu saje, beli ape ea? aku tak bersalahhh :(

ERL 2 hala - RM25 T_T
Tol - RM 10
Air + Dorayaki (lapar sgt dr pagi x makan) - RM10
Magazine (nak msuk peraduan) - RM8
Pad (emergency) - RM7
Total - RM60

hari ini plak pagi2 kene pergi alamanda mencari frame yang sekian lama asyik takde masa nak bali. frame nk letak cek hantaran and mcam biase mama mesti pesan makanan kucing yang malas kat umah tu. memang dah lama nak pergi alamanda sebab nk beli cream yang dah abes. saya tak bersalah lagi..


Neutrogena Moisturiser (yang lame dah abes) - RM26
Wet Tissue (saje nk try) - RM4.90
Black Eye Shadow (yang lame dah pecah) - RM8
Iced Latte (haus teramat sangat) - RM8.60
Total - RM47

dalam bank pon dah takde duit, tinggal RM9 je kuikui. hmmmm bankrap. lupekan yang lain.

malam berkampung


isnin malam yang lepas, baba ajak semua saudara terdekat untuk briefing acara majlis nanti. malam tu semua dapat tugas2 rasmi masing. tak banyak gambar sebab bateri da abes. kalau nk kenal ni la keluarga pak akob :)


 

waktu ni semua tengah tengok bola. n tunggu ajk surau nk datang. kalau anda lihat anda muncung tu la pengantin keke.

child fruit??

Saturday, December 12, 2009

pagi2 lagi dah bertolak ke seremban sebab makteh ade buat kenduri berendoi anak emy. makanan semua mak teh masak. lauk orang n9 paham2 je la. sodap bukan main lagi. petai masak tempoyak, ayam percik, ayam masak lemak cili api, sayur campur, kari kaimbing. sodappp, tapi tak sempat nak snap gambar sebab gian nak makan hehe.

bartrisya n me

 

 
 anak kak mazreen

 
mama saya !

 
 nurbatrisya adriana safwa (kalau tak silap la, pnjg sgt name)


ohhh happy day !

Sunday, December 6, 2009

hari ini pergi lagi keluar nak bagi jemputan kahwin kat saudara2 and kenalan baba. pergi ke cheras, subang and shah alam. kat subang jumpe pula dengan adik angkat baba. you can just imagine, 10 years tak jumpe2. die and nenek muallaf. anak2 dia pon da besar2 and cantik sebab mix cina melayu. dulu masa wa kecik selalu pergi rumah die and main2. best pergi rumah die, banglo and banyak kebun, ayam, tikus belanda, arnab. mcam2 ada. family dia sgt baik :) lepas pergi rumah dia kat subang, pergi plak ambek baju kat kawan wa. suke!!! ada 7 helai semua nya :D and ni yang wa dpt ambek arini.





 
wahhh wa ske yang ni!! naseb ade selendang yang macthing! hehe.

main make up

actually dah lama dah nk update tapi lupe. masa ni mimi datang rumah semata2 nak main makeup2 ngan cousins yang lain. macam budak2 kan? tapi seronok ! here's some pictures


 

 

 

macam mak andam da si mimi ni. banyak betol collection dia huhu. 120 pallete cam best je, i wish i can have one. tapi nanti la dulu, bukan pro pun nak pakai hehe.

super dream!

Thursday, December 3, 2009
1. saya impikan rumah ala nusantara, banyak pokok hijau, style ala bali garden, water features etc



2. saya impikan almari saya secantik, sebesar, se se se  yang boleh.


3. saya impikan saya menjadi kurus seperti ni, turun kan berat 20kg :) pasti hebat !


4. saya impikan perkahwinan white theme wedding (plus pink + purple fresh flowers)
cedit : nikki's blog tak silap, nnti wa cari balek link dia.

5. saya impikan mempunyai butik sendiri, butik baju, kain, tudung.
 credit : fabulousity by rizalman


6.kereta suzuki swift


7. make up collection



ape2 pon ! kite kene berusaha untuk berjaya




new moon :)



yea, cousins outing was a lot of fun. dah lama tak keluar ramai2 ni. and memang jarang pon. mimi datang khamis pagi sebab nak main make up2 huhu. ni dianna punya idea. and its fun anyway :). duhhhh banyak betol make up si mimi ni best ! cousins memg rapat since kecil lagi sebab every wekends family will visit each other and selalu ada family gathering (makan - makan la apa lagi kan) sebab tu kami semua rapat. huhu new moon nk cerita ni! huhu alamak best nyer. btw, wa tak penah tengok twilight before ni.  tp since tengok new moon best plak. nak2 tengok edward cullen and jacob !! hehehe best la. mesti tgk ma!