bila..

Sunday, October 24, 2010
bila situasi tak seperti dulu
bila hati sepi selalu
bila tiada yang ambil tahu
bila orang lain lebih di ketahui

bila sms boleh di bilang dengan jari
bila hilang tiada siapa peduli
bila bersembang tiada cerita
bila orang lain lebih hangat berkata

bila diri rasa jauh
bila hari semakin rindu
bila hati mencari-cari
bilakah akan berakhir begini

yang mana satu, idaman kalbu?

Sunday, October 17, 2010
tajuk entri saja dah berlagu-lagu. hati pun mahu berlagu-lagu, andai yang di idam kan jadi kenyataan :) hari-hari browse tapi bila nak beli ni!! yang lain perlu di utamakan. handphone perlu menjadi perkara ke------ yang berapa entah. setiap bulan perlu ketepi kan duit. dalam hati, hmm handphone atau kahwin??? ahhh handphone la. tapi kahwin pun nak jugak! eiii gatal anak encik omar. tapi bila lagi nak ada saving right?

1. Nokia C3 in hot pink, RM520. 
    - sesuai untuk jangka masa pendek sebelum beli handphone lebih
      berkuasa kuda
    - spec ok, ada wifi, bla bla. ehem yang penting dia pink.




2. Blackbery Bold
    - suka sebab boleh bbm, so jimat la nak sms :)
    - if casing pink lagi suka!! 
    - $$$$$


3. I Phone 3gs @ 4
    - semua orang memang teringin nak pakai i phone kan kan
    - some people said, the system is too complicated
    - application sangat menarik, screen besar dan sangat puas
    - internet 24/7 pluss bil macam air
    - and $$$$ to0!


so, wa. yang mane satu ni? if i do have money, i grab i phone 4!!! :)

Girls can't live without..

Sunday, October 3, 2010
im bet, semua perempuan ada eyeliner in their collection. and sometimes, we cannot live without it. right? its ok, if we're not wearing any makeup but not the eyeliner. for me, eyeliner memang penting sebab bukan sahaja nampak mata  big and bold but also looks stunning. trend terkini memakai eyeliner semakin ramai di ikuti. espeacially yang mata sepet, memang di galakkan pakai eyeliner haha. 

eye liner cukup membantu tampak kelainan wajah seseorang. contoh macam ni, nampak tak dengan eyeliner sahaja, mata nampak lebih berseri. huhu


so, now i wanna share something that i really love. pengalaman before ni, wa start pakai guna pencil eyeliner which is from Maybelline/ Revlon Colourstay. easy to apply, kering, creamy, tapi senang nak smudge even waterproof and tak kemas. so, bila dah banyak revolusi produk kecantikan semakin menjadi-jadi, the products are getting more easy and practical. gel eyeliner antaranya. wa pernah try Stila smudge pot and its really amaaaazing. non-smudge at all! memang hebat Smudge pot ni. tapi gel eyeliner memang leceh sebab kene apply guna brush. agak kekok nk gunaa eyeliner brush tapi lama-lama biasa la :)

past 2 years, wa dah cuba pen eyeliner which is quite interesting. for me, its better than gel eyeliner and liquid eyeliner yang basah dan leceh. this brand in2it bukan lah brand yang gah di pasaran, tapi its good when its work! its only RM19.90 at watson. easy to apply, cepat kering, and if you nak buat wing pun senang :)

if you can see, darii kiri 2 pen eyeliner tu older version. and the latest, yang paling baru wa beli sebelah kanan sekali, paling nipis dan runcing. its different and i hope its work well like before :) so, if you tak pernah try pakai eyeliner, dont afraid to try!