[Review] Tropical Herbs Baby Oil Amway

on
October 29, 2015
Baby Oil (60ml) - Price Range RM27-RM30


As Salam, harini Wa nak share sikit pasal minyak baby. Rasanya kebanyakkan ibu-ibu banyak yang menggunakan minyak baby untuk elakkan kembung pada bayi masing-masing. Untuk Ziyad, Wa dah pernah cuba tiga jenis minyak. Yang pertama minyak telon. Minyak Telon memang sangat biasa digunakan, sama juga seperti Minyak Yu Yee. Minyak Yu Yee agak panas sedikit dari Minyak Telon pada pendapat Wa. Dan bau agak kuat compared to Minyak Telon. Which is Minyak Telon bau agak hapak sikit. Wa memang tak berapa suka. Kedua-dua minyak ini bagus untuk hilangkan angin. Tetapi, Wa lebih suka dengan Tropical Herbs Baby Oil dari Amway ni.

Kenapa? Wa perasan setiap kali lepas Wa sapu kat perut, dada, belakang badan dan kaki Ziyad..tak lama lepas tu dia kentut berdas-das. Paling Wa suka bau minyak dia wangi. Tak kuat sangat berbanding dengan Minyak Yu Yee. If rasa kat tangan, boleh rasa berangin je tapi tak berapa kuat sesuai untuk baby. Nak hampir 2 bulan pakai rasa macam tak luak pun. Wa selalu guna setiap kali lepas mandi dan tukar pampers Ziyad. Alhamdulillah Ziyad jarang kena kembung. Boleh kira berapa kali saja. Sebab dah tengok minyak ni serasi dengan Ziyad, minyak lain tu memang dah tak pandang lagi hehe. Walapun agak mahal dari minyak yang lain, tapi sangat berpuas hati. Bukan ke kita rasa bahagia bila tengok anak kita tersenyum tanpa kembung perut :)

Wa dapat minyak ni masa berpantang, Mama belikan satu set berpantang dari Amway. Memang bagus set pantang tu sebab dia dah siap semua bahan-bahan mengikut jadual yang dia bagi. Dari pilis, ubat herba, minyak urut, minyak bayi, pembersih wanita, mandian herba dan juga percuma bengkung! InshaAllah ada rezeki Wa akan review set berpantang Amway. Selain dari set berpantang Amway, Wa juga amalkan vitamin dari Shaklee. Btw, minyak ni boleh dibeli secara berasingan dengan set pantang.

Description
Is wind bringing your baby down? Provide soothing relief to your baby’s wind problem and colic the natural way. Tropical Herbs Baby Oil’s all-natural formulation, without artificial menthol, methyl salicylate and camphor, helps to relieve wind and colic for infants while reducing bloating in the stomach area. Blended using high-grade essential oils, it also cools baby’s skin, maintains healthy circulation and provides instant relief to gripping spasm. Use it daily and chase those blues away!
All-natural blend of high-grade essential oils: 
  • Peppermint Oil (Mentha piperita oil) - Known for various therapeutic properties: Soothes and cools, Has antibacterial effects, Relieves colic, nausea, gripping pain and wind.
  • Eucalyptus Oil (Eucalyptus globulus oil) - Known for antiseptic qualities.
  • Nutmeg (Myristica fragrans oil) - Stimulates blood circulation to skin around the abdominal area.
  • African palm oil (Elaeis guineensis oil) - Used as herbal remedy for rheumatism.
  • Clove (Eugenia caryophyllus oil) - Traditionally used as antiseptic and anaesthetic.
If ada sesiapa yang berminat nak buat pembelian boleh DM kat IG @wakdingding  
Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9