Inspirasi Bilik Tidur Bajet dengan IKEA

| On
10:29 PM
Siapa yang tak berangan nak shopping di IKEA? Kalau boleh satu rumah nak beli barang IKEA haha. As for now, Wa stay with MIL di Kajang and akan balik di Bangi once awhile bila dah ada Ziyad. Susah juga nak ulang-alik every weekend kan bila dah ada baby. Barang saja dah penuh satu kereta. We plan to change our bedroom furniture and interior sikit since ada baby. So selesa sikit nak duduk bertiga dalam bilik. Our bedroom agak kecil dan perlukan ruang untuk storage yang banyak. Maklumlah baju suami saja penuh satu almari, which mine satu bahagian kecil saja haha. If kat Bangi, baju Wa saja dah penuh tiga almari. Sigh!

Katil
Leirvik RM299

  • Oleh kerana ruang tak luas, Wa nak letak penjuru bilik.

ChestdrawerMalm RM299

  • Wa nak letak sebelah katil. Untuk letak baju harian, undergarment, dan baju baby



Mirror
Kolja RM59
  • Sesuai letak atas chestdrawer. Terus jadi meja makeup hehe. Jimat space!

Round Mirror

Square Mirror

Lampu Tidur
Knubbig RM29.90
  • Letak atas chestdrawer tadi memandangkan tiada side table


Langsir
Murgrona RM149
  • Memandangkan furniture warna putih dan plain, Wa suka kan langsir yang ceria dan bercorak!
Karpet
Hulsig RM59



Open Rack
Algot Rm295

  • Nak letak sebelah almari. Untuk baju kerja selepas gosok, boleh letak tuala, stokin etc





Almari
Aneboda RM199
  • Letak depan kaki katil



Baby Cot
Sniglar RM179
  • Sebelah pintu masuk, ada ruang kosong. 



Wall Shelves
Ekby RM29.60


Lack RM199
  • Boleh letak sebelah baby cot. Nak letak barang yang senang ambil seperti kunci, wallet, etc




Jadi jumlah semuanya, RM1,826.20. Kena kumpul lebih kurang dua ribu untuk complete kan bilik idaman. Kumpul sikit-sikit beli sikit-sikit dulu. En.Suami semangat tak?! hehe

Product QuantityIn stock?Price
LACK
RM199
EKBY ÖSTEN / EKBY STÖDIS
RM59.20
SNIGLAR
RM179
ANEBODA
RM199
ALGOT
RM295
HULSIG
RM59
KNUBBIG
RM29.90
MURGRÖNA
RM149
KOLJA
RM59
LEIRVIK
RM299
MALM
RM299
Total price 

Stock balance is updated everyday.
Local stock selection may vary and prices differ from online prices.
RM1,826.10
Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9