Souvinersfrom Sabah

Sunday, May 15, 2011


maaf lambat update. tak habis-habis lagi cerita sabah hahaha. so, ini lah barang-barang yang wa beli dari sabah. kebanyakkan untuk kawan-kawan wa beli keronsang je. 1 set macam dalam kotak tu, paling murah boleh dapat RM8. mostly diorang jual RM10-RM12. cantik, tapi semua kedai jual keronsang lebih kurang sama je. subang pearl yang plain tu RM5 je. ada akak tu jual subang ni 3 pasang RM12. tapi wa tawar dapat RM10. yang best tawar tu dapat pearl besar. if not pearl kecil je dia bagi. satu pasang lagi pearl hitam wa sudah bagi dekat kawan. so, subang pearl diamond dalam kotak tu RM12 kalau tak silap. kat pasar malam tu banyak jual gelang pearl. tapi wa tak minat yang fancy-fancy sangat. so, wa pick up yang classic pearl je. RM16 saje! nasib wa sebab dapat pearl yang bulat-bulat semua. sebab selalunya, mesti tak sama size or ada yang cacat-cacat sikit. keronsang kecil tu diorang jual 3 biji RM10, tapi wa dapat cari orang yang jual 4 biji RM10. pengajarannya kat sini, nak beli kene survey-survey dulu :) nanti menyesal.


sampai je airport klia, wa singgah kat victoria's secret. kawan wa pesan beli body mist. terkejut wa, bila tengok harga murah!! before ni if beli kat online dalam RM50. sekarang harga dia RM42 je. salesman tu cakap sekarang tengah clearance. so, wa beli 3 botol dan dapat free sample minyak wangi escada and lacoste pink. both are my favourite perfume! anyway body mist yang wa beli ni bau more to coconut and vanilla. which is swwwweeeeeeeetttt scent. wa memang suka bau-bau sweet macam vanilla, musk, cookies, sugar, cinnamon memang wangi !! ok la till then, bye :)

No comments:

Post a Comment