4 years ago.

on
May 24, 2011
jika 4 tahun yang lepas....dia ada trick nak kenal wa, dengan tuduh wa ceroboh friendster dia. zaman dulu friendster popular kan. which was so funny bila dia kesian, yang wa beria katakan bukan wa buat friendster dia (ala-ala kene hack). yang lawak tu, my email tiba-tiba ada kat page dia. wa memang percaya habis bila dia kata, orang lain yang hack friendster dia. dia pun konon-konon simpati, suruh wa check account freindster dan email. haha memang kene hack sebab password pun tukar. yang bestnye, awal-awal pagi pergi lab computer beratur nak cek account. lepas setel tukar password. mula la saat kami ber-sms :)






i thought, after habis masalah wa. dia pun tak contact wa. but obviously, he's keep sms me all the time. eh mamat ni, lain macam je. lepas peristiwa hack tu asyik sms je. tu la yang fikir. yang lawak tu, setiap malam call. nampak sangat la nak masuk line. hahha budak-budak la kata kan masa tu. after 6 months kawan, he wanted to be more than a friend. pada mula nya wa ragu-ragu sebab wa masih lagi sedih masa tu. tapi bila dia non-stop calling me every single night, and give me suprises on our birthday. he came along with her mother to kuching just want to celebrate our birthday together :) he's on 15 january and mine on 20 january.

after that moment, im trying to know him better and get more seroiusly in our relationship. tahun demi tahun, dugaan demi dugaan. tiada orang yang bercinta tiada dugaan. kalau takda, bosan lah kan haha. bukan mintak, but sometimes any relationship ada pasang surutnya. perangai dia, more alike my dad. dia cerewet, sometimes annyoing, kuat membebel, dia tak suka wa buat kerja 2x or ada kerja senang tapi buat kerja susah. then he will be pot pet pot pet. dia tak suka ikut wa shopping, tapi dia suka wa ikut dia shopping. unfair kan haha. dia pandai motivate wa, dia suka bercakap, dia suka kucing :) dia pandai layan budak (sebab dia banyak anak buah).

he's not manja. so, kadang-kadang a lil bit boyish. he's not romantic at all. what kind of boring bf. hahah never mind, wa dah biasa. but sometimes, he can made me smile dengan apa yang dia buat :) awww memang susah dia nak jadi romantik, tapi bila sekali dia buat, terus cair. i remember, when he stop by kat gerai jual barang ben10. dia beli buku warna untuk anak buah dia. dia hampir kene langgar van sebab nak selamat kan kucing. depan mata wa je. nasib both of them selamat. dia pernah datang jumpa wa kat shah alam every night just because dia tak nak wa cakap kat dia, dia tak pernah nak jumpa wa masa wa study kat uitm dulu. hahhha kelakar. dulu wa selalu bebel sebab dia tak pernah nak melawat wa kat uitm. sekali dia datang setiap hari, sampai wa tak terlayan nak jumpa. then he laughed at me back and said, lepas ni jangan sebut lagi i tak pernah datang shah alam. hehhe.

dia pernah bagi wa gelang kaki, masa wa teringin nak pakai. dia selit hadiah tu dalam handbag wa, masa wa pergi toilet. masa balik, dia call and suruh cek dalam handbag. ada kotak kecil warna silver with a tiny card wrote by him. klcc..i love you sayang. the handwritting memang serabai. rush la katakan. thank you dear, i will not forget. even we don't have many memorable time, tapi wa syukur sebab kami dapat bertahan selama 4 tahun..kami tak pernah gaduh lama-lama. paling lama pun satu hari..memang takda harapan lah nak merajuk lama-lama haha. yang paling tak dapat lupa, after 1 year, baru dia bagitau yang dia rancang kejadian hack tu untuk berkenalan dengan wa. imagine that after 1 year baru wa tahu tu taktik dia. sebab?? if u tau masa tu mesti u tak layan  i. so if after 1 year. confrim la u milik i. hahhaha (he's evil laugh). 

anyway, happy 4th dear! insyAllah, tuhan panjangkan jodoh kita. amin.
Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9