Wedding Preparation : Foot Spa at Nail Parlour, Alamanda

Sunday, December 7, 2014
Seminggu sebelum my wedding, Wa plan untuk pergi Foot Spa memandang kan kaki memang macam kulit buaya. Keturunan kulit buaya hehe. Paling dekat Alamanda, ada macam-macam kedai untuk manicure and pedicure tapi ada yang dalam salon. Nak tunggu Capello by Nina, memang tak sempat! Wa prefer kedai yang specialist dia memang buat manicure and pedicure contoh macam Nail Parlour!

The Nail Parlour, Alamanda
Senang je nak cari, berdekatan dengan Fareeda dan berhadapan dengan Omar Ali. Wa buat appointment takut lama kena tunggu, so pukul 10.30 pagi Wa dah sampai sana. Kalau nak ikut treatment ni murah kat Groupon kan, tapi memang tak sempat, fikir nak paling dekat rumah je. Salon ni memang cantik, dan selesa.


Zen Spa Heal Pedicure
Siapa yang biasa pergi Foot Spa, akan tahu proses-proses nya. Ni first time Wa pergi, memang teruja haha. Rasa macam puteri, tambah-tambah interior dia. Hehe nape tah Wa memang suka interior cantik nak buat service2 macam ni.



Dia akan minta kita rendam kaki dalam air suam dulu, senang kulit dah lembut nak asah! Then dia akan start ketip kuku kita kalau panjang dan bersihkan kulit-kulit kering dan mati di celah kuku. Ada la dia letak moisturizer untuk kuku dan kulit. Then, ada scrub, mask. Buffer atau kilat kan kuku kene tambah lagi RM10 @ 15 macam tu. Paling syok masa dia letak mask berangin dan masukkan dalam sarung macam sauna. Rasa panas la tapi very relaxing.




Treatment paling syok, bila dia asah tumit kaki kita yang kering ni, sampai terkeluar habis kulit-kulit mati. Banyak gila, tapi result die, NO MORE tumit kasar and mengelupas! Serius bagus gila service dia. Pakej Wa ambil tambah buffer dalam RM100++. Pekerja dia ni, memang bagus. Lepas Wa buat, Wa recommend dekat family, terus esok my dad pergi buat haha. Kaki dia memang kulit buaya habis punya. Risau jugak, orang tu tak nak terima. Sekali balik, memang kitorang terkejut! Cantik dan takda kulit kering and kuping-kuping kering warna putih. Katanya kaki bapa pengantin nanti nak bersila, memang kene cantik haha. Lawak betul, then after wedding Wa ajak mak Wa pulak try. She loves it.

For your info, dia ada pakej untuk Manicure & Pedicure khas untuk lelaki. So, husband, abang, ayah uols boleh la cuba. Heret saja diorang. Zaman sekarang ni, lelaki pun pentingkan kecantikan diri, bukan takat rambut je. It's fun.

Nak buat appointment or drop a visit, here's some info ;

The Nail Parlour, Alamanda
G-07, Ground Floor, Alamada

for more info about treatment package and salon branch;
www.thenailparlour.com

No. Tel 
03-8890 4908

Time 
Mon-Sun : 10am-10pm

No comments:

Post a Comment