Melaka Pre-Honeymoon Part 2 : Roti John Barkat & Ayam Golek, Melaka

| On
10:08 AM
Kalau tak cerita pasal makan memang tak sah! Si Dia ajak makan tempat selalu geng motor dia lepak. Orang motor ni memang pandai cari tempat makan. Serius nih. 

Kalau uol tahu Giant Bachang, haa kat situ lah. Rasanya yang kat situ kedai baru. Mungkin ada tempat lain. Kalau google ada kat Tanjung Kling, Wa pun tak pasti. Apa yang istimewa roti dia ni, adalah Roti John Asli. Wa tak tahu apa beza asli dengan tak asli heheh. Yang Wa tengok roti ni takda mayonis, timun, or  sayur2, and telur pun mungkin tak banyak. Sos cili diberikan asing. Inti ikan bilis yang garing dan ramuan yang Wa tak pasti.

Picture taken from www.vkeong.com

Roti dia garing dan telur macam tak rasa sangat sebab dah garing, macam roti telur garing cicah sos, macam Wa rasa. Ramai yang suka. Pada Wa okay-okay saja. Wa suka lagi Unan Roti John! Haha. Bau mentega saja dah beratur satu Putrajaya (ececeh tipu saja) Its too plain for me. Ayam golek dia pun okay-okay saja. Masin sikit pada Wa. Overall, okay la nak lepak, tapi untuk puas makan nak mengidam sampai datang Melaka. Belum lagi tahap tu :)

So, orang Melaka ada lagi Roti John yang best? Wa dengar ada orang cakap belakang Hospital? Wa just baca-baca saja. Or yang bukan di Melaka? Tolong suggest ok, Wa memang peminat Roti John. Yang Wa tahu Unan Roti John saja hehe.

video

Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9