Surprise Birthday Gift

on
February 9, 2014
Okayyyyy, Wa hutang 3 entry untuk Si Dia. Since he is stalking my blog, dia dah pandai demand entry untuk dia. Hehe. Well, this is for you. Since earlier kenal si dia...dia selalu buat kejutan.

First yang paling Wa tak boleh lupe, dia datang Sarawak, dengan Mum dia. Dia ada cakap, tapi Wa tak percaya. Dalam hati, "Takkan dia nak fly datang sini semata nak celebrate birthday aku!" That day, Wa ada kat Pizza Hut dengan team member lepas pergi buat case study. 

And... "You kat mana? "
" I kat Pizza Hut tengah makan. Why? "
" Wait there, I'm coming"
Dalam hati, "What!?"

Guess what, tak sampai 5 minit, dia ada depan Wa. Memang terkejut dan tak percaya. Haha impressed and terus cair. Two days spend time together, memang seronok even sekejap. Hadiah dia bagi, small teddy bear yang di spray bertalu-talu dengan perfume dia. Haha supaya tak hilang rindu katanya. Jiwang.

Lagi surprise dia buat...Gelang tangan cube kecil yang ada huruf tu, balik naik train dia call, masa tu cari telefon dalam handbag, tetiba jumpa kotak kecil. Sambil jawab telefon Si Dia... sambil bukak kotak. Masa tu happy gila sebab, gelang tu memang dah lama suka. Asal lalu depan kedai tu je, cakap teringin..haha. Memang terkejut masa dia bagi. Patut la asyik nak pergi toilet je. Ehem masa ni zaman awal 20-an jadi taste budak-budak, tak kenal Pandora lagi.

Then, dia bagi BB. Tu lagi nak memangis, and it's not my birthday pun. Sampai rosak pakai.  Big thanks to him T_T...touchinggg. This year, birthday gift agak lambat. Bukan setiap tahun pun ada hadiah, kadang-kadang ada miss juga, tapi makan wajib ada! Last 2 days, dari pagi dia asyik kacau Wa kat office. Call and Whatsapp tak henti. Apsal mamat ni ! I don't expect anything, just wondering kenapa dia pelik. Malas layan dia, balik office dia kata nak datang rumah bagi something. Hmmmmmmm..ok.

Dia datang bagi dan blah. "Bukak pukul 12 malam tau. Hadiah birthday you" Errr. dalam hati, dia bagi apa ni? Keras kotak kat dalam. Dalam hati, PANDORA!! or music box. Lama nak tunggu, tetiba dia Whatsapp minta buka. Heehe anddddddddddd. Jerit dalam hati! Wayyy more better.




SubhanaAllah, tak sangka sangat. Memang bukan design yang di idam haha but for me, cantik sangat sebab diberi oleh tunang tersayang, tapi bersyukur sangat-sangat. Speechless. Tenung lama sangat jam tu, sampai kata dalam hati. Why he did this. Mahal sangat rasa macam membazir. Hehe dan bertahun-tahun tak pakai jam since, jam Adidas putus masa diploma lagi. It was given by Mama sebab dapat masuk Universiti. Sampai sekarang tak berani pakai sebab takut calar la ape lah. The card..pilih no.1 tau hahahha.





Dear Fiance, 
It's been 7 years kita kenal, and you always made me surprises. Thank you very much. Please make it more hehehe. Sayang you.

I know you read this!
1 comment on "Surprise Birthday Gift"

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9