Kerja Makannnnn je tau!

on
February 14, 2014
Ni sepatutnya entry yang lepas. Cerita lapuk pasal birthday. Alhamduillah Wa di sisi sahabat dan keluarga yang penyayang. Syukur dan terima kasih diatas peringatan. Setiap tahun biasanya celebrate simple je, yang wajib mesti dengan keluarga.

Celebration yang pertama bersama Si Dia di Tony Romas, uols boleh tengok entry lepas. Sebab nak celebrate sekali dengan birthday dia. Family pula tunggu parent balik umrah, jadi extend la. 

Kedua, celebrate bersama officemate. Sambil discuss pasal kerja, bos belanja makan hehe. Wa order Spinach Lasagna, hmm tak minat sebab makan lasagna tiba-tiba ada bayam pula T_T habis mood. Uols selalu order apa kat SR. Hmm boring juga menu dia hehe. Kek Durian memang wajib order!




Ketiga, celebrate lain sikit. Kami berempat adalah sahabat semasa sekolah menengah dari form 1. Kami bercadang nak picnic kat FRIM. Seronok sebab tak ramai orang! Masa ni cuti raya cina. Parking pun senang, dan nak cari tempat berkelah pun tak berebut hehe. Btw, kenalkan sahabat saya, Azhreen, Sarah dan Syafiqa. Kecik-kecik kan kawan Wa. Sobs! Kami buat potluck, dan Wa offer nak masak macaroni goreng. Senang je! Macam Wa suka pedas, jadi puri tomato tu kene tumis dengan lada blend dulu la. Uols buat macam mana?








Another outing with Si Dia, pergi makan kat Chilli's. Hmm betul ke, tetiba tak ingat. Our favourite dish. Suka sebab banyak udang hehe. Cheese meleleh. Ya Allah confirm la, kolesterol, lemak, karbohidrate berkumpul kalau makan macam ni!!




And last, my celebration with family. Si Dia tak datang sebab ish! Tak nak sebut. Kecik hati. Makan kat Steamboat Antarabangsa, Bangi. Anyway siapa yang suka steamboat boleh try kat sini. My opinion, just biasa-biasa saja. Wa suka pergi Flamming Sunway sebab banyak pilihan!!! and Seoul Garden, marinate meat dia memang best! Try la kambing dia, serius if bakar, terasa dia punya rempah. Sedappppp. Cuma Steamboat Antrabangsa ni murah among other steamboat. Kat UPM, tak best hehe. Kat RedWok, Bangi pun biasa-biasa saja. Tapi enjoy sebab suasana restoran dia luas dan selesa. Kat Steamboat Antarabangsa ruang sempit.






Ok berbalik pada cerita tadi, Alhamdulillah dapat hadiah dari keluarga, purse! Suka sangat sebab boleh isi telefon kat dalam purse tu. Suka purse macam ni, semua senang letak, kad, syiling, and banyak compartment. Syukur diatas peringatan. Terima kasih semua. Murah rezeki kalian!


Jangan lupa, kalau makan dah banyak macam ni, Wa amalkan Leitcthin. Atau Omega. Fungsi dia adalah untuk pemecahan lemak. Lemak yang berlebihan di kumpul dan seterusnya akan dibuang melalui proses membuang air hehe. Bila Wa consume ni, lepas buang air rasa kosong. Selalunya akan 2 kali untuk buang air besar. Setakat ni makan turun tu belum lagi, baru 2 minggu. Tapi berat tak naik-naik. Maintain berat asal. InshaAllah dapat mengawal berat badan daripada naik mendadak. Ia boleh dikawal dengan senaman dan mengambil makan yang sihat. Selalu kita makan, lemak yang tidak diperlukan, akan menjadi sebahagian dari pada badan kita, dan dapat lah penyakit sakit jantung, obesiti dan sebagainya. Selain berat badan dan kolesterol, ia juga bagus untuk kulit dan eczema. Wa cuba ambil Set Slimming Shaklee alternatif kepada cara diet yang dulu. Dulu amalkan SD2, turun 8kg-10kg dalam masa 3-6 bulan! Tak nafikan memang berkesan. Bagi Wa produk kesihatan semua bagus kalau kita ikut cara dengan betul. Kesan akan dapat rasa 1 bulan lepas consume. Tapi Wa berhenti sekejap makan SD2 sebab kuantiti produk sikit dan tak tahan lama, sekejap je habis tak sampai sebulan T_T. Harga boleh tahan kopak poket. 1 bulan hampir 2 tin. Wa akan cerita pengalaman diet menggunakan Protein nanti okay?

Jumpa lagi!
Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9