Minggu sihat pula, berjaya turun 2 kg!

| On
1:30 AM
Hi Semua. Since last update, Wa dah start diet slowly. Alhamdulillah keep on going and better. Ambil nasi mula kurangkan sikit-sikit. Siapa yang ikut instagram @wakdingding, Wa ada update, dah turun 2kg!! Super exited sebab tak sangka sangat :) As uolls known, Wa ambil Set Slimming Shaklee + diet + exercise. Yang paling tak sangka dalam masa 3 minggu je turun 2kg. Btw, ada je makan nasi lemak, lunch nasi (nasi separuh) dan cheese nan. Haha sungguh tak sangka hasilnya. Plus jpgging, aerobic, walkathon and some outdoor activities. 

 Walkathon

Bukit Gasing Hiking 

Lepas Wa update, ramai tanya set apa dan macam mana. So Wa share jugak kat sini ;

My Dietary Routine

Breakfast
ESP + Peel Fresh Mango/ Nestle Bliss Strawberry
Vitamin C - 1 biji
Habis kan air minimum 1 liter hehe

Lunch
Nasi 1 senduk
Sayur dua portion atau satu portion sayur dan ambil ayam/ikan/daging
Kuah sikit je
Air Suam
Lecithin - 3 biji

Dinner
ESP + Peel Fresh Mango/ Nestle Bliss Strawberry
Nasi 1 senduk @ tak makan nasi @ meratah lauk
Lecithin - 3 biji

Before Tidur
Vitamin E - 1 biji

Weekend
Jogging/Aerobik/Outdoor

Alhamdulliah nampak perubahan even ada cheat day kadang-kadang kan. Breakfast makan nasi lemak, tapi lunch tak makan la, just minum ESP je ke, depends. And proses pembuangan Wa sangat lancar. Perut kempis dari dulu. Wa sangat lawas sebelum ni, tapi bila amalkan set slimming, memang lebih lancar lagi. Apa yang Wa nak kongsi sini bukan sebab ia busines semata, tapi ini yang Wa alami. Plus, my customer aka my bos pun turun 2kg after 1 month. It's a good news for me, even turun cuma 2kg. Tak perlu nak rakus sangat diet or slim. Just enjoy it. Tapi rasa satu pencapaian yang baik. So, kita dah boleh target dan mark berapa nak turun lagi!

My target 1 bulan 3kg. Wa ada 8 bulan lagi. So, mesti turun 24kg! Haha so, mark kat calender! Every week kene timbang dan catat. I hope I can do this! Nasihat Wa jangan depends on any supplement diet yang you ambil, tak kisah la Shaklee ke or any. Kene workout and jaga makan juga right! :) Supplement just to help you or support you in alternative way. Bukan cara utama. So if you are planning and interested, you can add this supplement to help you ! Tak perlu ambil semua sayangku. Pening badan nak proses hehe.

My Supplement intake for diet ;
ESP - Tambah energy, Sumber protein tanpa kolestrol, Mengenyangkan
Lecithin - Agen pemecah lemak
* We will suggest you to take supplement yang akan melawaskan anda. Since the theory, lemak di pecahkan dan akan dibuang melalui pembuangan air. Contohnya untuk lawas Alfalfa atau Herbalax. Since Wa sangat lawas hehe jadi Wa tak ambil.

Harga? Wa bagi first timer harga sangat affordable dari serendah RM40++. Jangan malu tanya Wa, selalunya Wa akan bagi 3 options untuk customer pilih. Set Lengkap, Set Keperluan, Set Bajet. So, senang nak pilih, mostly akan pilih Set 2 atau Set 3. Ramai yang nak cuba Set Bajet, so bila dah ada bajet, dia akan tambah lagi untuk kesan yang lebih efektif. It's your choice. Wa tak paksa. Set keperluan, tu macam based on your situation, condition badan contoh macam Wa tadi, tak perlu ambil Alfalfa or Herbalax. Ambil yang perlu or penting saja. Whatsapp me, 012-366 0408



Other workout plan ;
Wa baru install Blogilates, sangat bagus! Apps yang complete. Dia akan guide kita setiap hari, dan ada kalender and list yang perlu kita buat thru videos. Ada section jenis senaman, recepie, forum dimana uols boleh dapat inspiration yang ikut diet or video tu yang dah berjaya kurus! If nak search kat youtube pun boleh subscribe dia. And.....Wa baru beli yoga mat. Hehe, so boleh buat dalam bilik!


Spotted gyms around my working area and house. Bangi Fitness kat Seksyen 7, hari-hari update kelas dan bayaran pun murah. Kalau tak nak jadi ahli bulanan, just walk in dan bayar untuk masuk kelas. Tapi masih tak berpeluang nak pergi. Gym kat office baru bukak dan free membership. Hehe nak try tarik sorang kawan teman, baru best! So, bulan 3, Wa nak start dengan gym, InshaAllah. Jom kawan-kawan semangat untuk lebih sihat. Kalau pun tak diet or take supplement, tapi it's good for health kan kalau bersenam. Siapa yang lesu tu, try exercise, memang mujarab untuk segar dan tak mengantok!!!




Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9