Rimmel Haul

on
February 26, 2014
Ladiesss, lama tak cerita pasal makeup. Asyik pasal kesihatan je hehe. Tapi nak selit sikit ye. Alhamdulillah rezeki semakin bertambah. Bulan ni memang bulan cinta hehe. Terbaru dapat testimoni dari kawan office baru balik dari cuti bersalin, tapi dia tak beli dari Wa pun set berpantang and Wa tak tahu pun dia consume Shaklee. Datang je office, lepas 2 bulan bercuti, memang terkejut sebab muka dia berseri-seri dan fresh! Nak kata pakai foundation tak pula. Kulit die makin licin dan jeragat pudar. Tegur la dia lepas bersalin nampak kulit cantik, makan apa? Die kata Shaklee. Memang gelak besar haha. Cam tak sangka. Wa cerita ni berdasarkan apa Wa nampak dan dia cerita.

Dia kata BP die dari 8 jadi 12..Kulit lembut jeragat makin hilang, bertenaga lepas bersalin. Adik dia makan ESP kulit makin cantik, jerawat kecut. Alhamdulillah, gembira even tak beli dengan Wa pun tapi kesan positif ni membuktikan ada kebaikan. Apa dia consume, Vita-Lea, B-Complex, Vitamin C, Vitamin E, dan ESP. Lepas tu dia tanya nak naikkan berat badan husband dia, jadi Wa suggest, B-Complex dengan Vita-Lea dulu, share saja dengan stok dia. Bagi yang nak bertanya tu, Wa memang akan bagi Free Postage kalau first timer dengan Wa ye. Nak tahu harga jangan takut, supplement tak mahal pun, dan tak perlu pun nak makan semua, nak yang trial pun ada. Wa pun tak mampu nak beli semua. Jadi, Wa akan bagi option ikut bajet selalunya.

Berbalik pada Rimmel tadi. My blogger friend Nabilah selalu buat pre-order makeup, selalunya dari MySale dan ada dari website lain. Sebelum ni Wa pernah beli Foundation brand Borjois dari dia dan terbaru Rimmel. Nanti Wa review foundation tu, yang best bau buah! Rasa fresh je bila pakai.

The haul

 Lasting Finish by Kate Lipstick in 005 and 008

Swatch from the top ;
Lasting Finish Colour Rush Balm in 022 Rumour Has It
Lasting Finish Lipstick by Kate in 005
Lasting Finish Lipstick by Kate in 008
Apocalips Lip Laquer in 101 Celestial
Apocalips Lip Laquer in 303 Apocaliptic

Puas hati semua! Cuma yang Celestial tu macam tak kene dengan kulit Wa mungkin. Paling best balm tu sweet dan wangi compare dengan Revlon, Wa lagi suka Rimmel sebab dia lagi moist. Uols boleh follow blog Nabilah dan instagram dia @nblhismailjee. Okay da~
4 comments on "Rimmel Haul"
  1. miza pun memang suka sangat makeup,
    semua nya cantik-cantik ^_^
    nak terjah blog tu la ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kan, kalau dah suka memang tak boleh buat apa. asyik membeli je! thanks for drop by here :) kene terjah sebab selalu dia buat pre-order.

      Delete
  2. Thank you for mentioning me dear! Next time I nak beli Colour Rush Balm tu, macam best je. Hehe. <3

    ReplyDelete
  3. Please do let us know if you any questions :-) Thanks

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9