Bandung Yuk! : Food

on
November 2, 2011
hai ladies, so kali ni wa nak tunjuk gambar-gambar tempat makan sepanjang di bandung. kat sana selalunya orang kita ni pilih dua jenis masakan yang popular kat sana. kalau kita pakai agen, tempat makan selalunya mesti dah ditempah awal. so datang-datang, tunggu hidang je. kalau masakan padang, selalunya dia akan letak banyak lauk sampai penuh meja. so, kalau lauk kita usik je yang kene bayar. tapi kalau dah pakai pakej agen, makan je lah semua lauk. kita dah bayar siap kan. memang jadi raja!! masa ni kat dynasti padang. eah tak ingat nama. tapi paling popular masakan padang kat bandung, restoran sederhana dan simpang raya.



selain tu, air jus buah kat sana memang fresh. sedappppp gila. sebab kat sana buah-buahan murah sebab tu diorang buat jus tak berkira. macam kat sini, air je banyak. kat sana pekat yang amat. setiap hari minum jus!!! paling best jus avocado, strawberi, durian belanda! recommended!





masakan sunda pula, terkenal dengan ikan talapia goreng, sambal ijoooo (hijau). ikan talapia tu kami panggil ikan terbang hahah sebab...haa tengok gambar nanti. antara makanan lain, macam ayam penyet, tauhu goreng dan tempe. ok la masakan dia, macam kita makan kat restoren ayam penyet. paling popular tempat makanan sunda macam kampung daun, dapurku, stone cafe..maybe banyak lagi tapi ni yang wa pernah pergi. kat sana restoren dia memang cantik-cantik. deko ala nusantara kan. memang tenang je dengan air pancut, sungai, pokok-pokok hijau. memang lupa la kerja kat ofis tu hahha!










nak tau lagi tempat menarik?? tunggu next entri. shopping time !



Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9