wedding and new house

| On
2:04 PM
salam, pejam celik hampir sebulan sebelum langsung perkahwinan abang wa. serba sikit ada jugak persiapan yang keluarga siapkan. tapi kesian mama, memang sibuk sbb pada masa yang sama, mama jaga nenek kat rumah. jadi terbatas skit nk pergi mane2. ape2 pun tu memg tanggungjawabkan. wa pon kene tlong mama, mama memang penat. skrg ni masak, kemas dapur lipat baju wa kene buat. mama tukang arahan je huhu. kite kene pham mak kite. die marah2 sbb die stress. kite diam je, buat je ape yang dise suruh. pengorbanan ibu ni bawa ke syurga. mama kate, "nnti mama da tua, adek kene lah jaga mama, mcm mama jaga atok". wa angguk. memg tu tggjwb anak2 tp tak semua anak dpt jaga ibu seorang. tapi ibu boleh jaga 12 orang anak. memang hebat! wohoo ni antara perkara2 yang kami sekeluarga berpeluh ketiak nk buat;

  • kad kahwin x 1000pcs (stem dah beli, tinggal nk isi alamat je, baba sgt sibuk, 40%)
  • gift (kipas covered with light purple net, beli kat bandung. murah! 97% done)
  • alas hantaran (baru bincang tade nk beli kain lace and letak beads)
  • hadiah hantaran (semua abg dah beli awal2, 100%)
  • hiasan hantaran (kawan mama yang buat dgn purple fresh flowers)
  • our baju on reception prmpuan & lelaki (mybe siap awal bulan 12)
  • bilik pengantin (langsir siap, katil arrived, just tinggal fresh flowers)
  • rumah??? (disaster lagi haha)
  • bunga telor (done!)

actually byk jugak yang tak siap. sbb mama and baba masing sibuk sgt. baba selalu balek lewat smpai mlm kadang2. smpai skrg list alamat xde lagi. jadi mcm mane nk pos kad. skarang da bulan bape. wa plak yang risau. abg kemal plak da dpt quarters, jadi lepas kahwin die dah ade rumah. senangla. skrg ni semua perabot die dah beli sket. brang2 kat rumah byk yang dah buang. sbb mostly barang tu dari zaman baba kahwin. bayangkan lah. lagipon senang nnti nk pindah. tak delah nk bawak barang lama. buat smpah je kat rumah baru. and lagi satu, mesti rmai yang nk duduk umah masa kahwin nnti takde ruang pulak. hoho and berita gembira, baru2 ni baba da dpt kunci kat rumah bangi!! yeay rumah baru!! sonot2. kene tunggu rumah tu renovate dulu baru dapat pindah. sbb rumah tu kecik sket. hoho nnti wa akan upload gambar2 semua. sbb masa ni bateri kong. charger tertinggal kat rumah sewa. ohh tidakk.


2 comments on "wedding and new house"
  1. all da best wa! dah post x kad kt sya? hehehe :)

    its awesome, first wedding in ur nucleus family. im proud of u, wa sgt sbr dgn mama wa. sgt berhikmah ;)

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9