Bangkok Makeup Haul

on
February 10, 2016
As Salam, harini nak share pasal hasil rembatan di Bangkok! Seronok shopping makeup kat sana. Banyak brand yang 'luar biasa' dari Malaysia. Dan harga boleh lah, ada murah ada mahal! Wa boleh senarai kan beberapa tempat di Bangkok senarai untuk anda shopping makeup. 


Antara destinasi untuk barangan makeup di Bangkok ;
  • Sephora - Siam Square, Central World
  • Watsons/Boots - almost everywhere
  • Beautrium - Siam Square, Digital Gateway (link to MBK)
  • Vira Villa - Terminal 21
  • EveAndBoy - near Siam Square
  • Lashes - Silom Complex, Siam Square
  • NYX Counter - Terminal 21, Siam Square
  • Jae Leng - in front Jae Leng Mall
Banyak makeup brand yang memang tak familiar, mungkin local brand atau pun dari korea/jepun. Paling Wa teruja bila tahu kat Bangkok banyak Boots! As we all know, Boots ada kat UK. Ya, mungkin tempat lain pun ada, tapi selalu tengok youtubers dari UK mesti shopping kat Boots kalau beli drugstore nya brand. Tapi tak banyak brand untuk makeup di Bangkok. Ada n7, Botanics dan Soap&Glory. Sebenarnya, dah usha lah Soap&Glory punya makeup tapi at the end tak sempat nak grab juga T_T, kalau tak silap kat Sephora Malaysia pun range makeup dia tak banyak.

Ni antara yang Wa beli ;
  • Maybelline Hypercurl Cat Eyes - discontinued in Malaysia, good for lower lashes
  • Collection Lasting Perfect Concealer 02 - good review from blogger, high coverage
  • NYX Butter Lip Gloss in Tiramitsu - always in my wish list, nice to apply with MAC Velvet Teddy
  • NYX Lip Cream in Istanbul & Milan - added to my collection
  • Maybelline Hypersharp Wing - a little bit cheaper
  • BabyLips Candy Wow - hmm not a fan, cheaper
  • Loreal True Match Foundation - So far, I love it!!! I love this kind of formula. Watery and smooth.
  • Physician Formula Mascara - popular and favourites among youtuber espeacially Tati. Really expensive in Malaysia and Bangkok too but a little cheaper.

Paling teruja bila dapat beli lipstick idaman semua wanita! YSL Rouge Volupte Lipstik in Opera Rose #29. Memang mengidam. Susah nak dapatkan YSL makeup ni, sebab kat Malaysia dia ada di terminal antarabangsa (if i'm not mistaken). Alang-alang masa balik dari airport DMK, terjumpa lipstick ni. Memang tak fikir panjang terus grab. Tapi agak susah sikit nak test sebab cahaya malap-malap pula! And, Wa takda pun shade yang ada dalam wishlist. So, just grab and pay haha. Pada mulanya berkenan dengan shade #9 tapi test-test balik, ambil la yang #29. Btw, kat airport DMK mahal berbanding dengan KLIA. Wa refer kat blog2 lah. Kat DMK, almost RM140++. But, I thought, once a while at least for my birthday gift. Self reward ke kan. Lepas ni nak beli barang high end, kena study dulu warna apa yang kita nak so tak menyesal, dan test betul-betul. Sometimes. test kat kulit tangan tak sama dengan warna di bibir!

Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9