[Review] NYX Soft Matte Lip Cream (SMLC) San Paolo, Antwerp, Zurich, Istanbul

on
February 12, 2016

Who doesn't own this babies. Memang agak rugi hehe. Sekarang trend matte lippies atau lip cream memang hangat. Dulu ramai yang sukakan moist, ada glossy sikit. Teknologi sekarang dah banyak hasilkan makeup yang mudah dan cepat. Pakai dah tak payah nak touch up banyak kali. Dah tak sesuai nak panggil lip gloss haha. Bukan glossy dah.  Apa yang best sangat ? ;

  • Terdapat lebih 22 warna menarik! 
  • Tak mudah melekat pada baju etc jika terkena
  • Tahan lama
  • Tak comot, stay on!
  • Harga berpatutan


Kalau dulu Wa suka collect lipstick, now I'm interested collect lip cream. Banyak brand dah keluarkan formula macam ni. Antara yang Wa suka pakai adalah dari Bourjois dan Rimmel. Mahal sedikit dari NYX tapi formula dia lebih pekat. Cuma pilihan warna memang terhad. 


Antwerp - kinda coral pink
Istanbul - light bubblegum pink, wearable, didn't wash out your lip colour
Zurich - kinda nude brown
San Paolo - my favourite of all, bright mauve colour



I'm wearing NYX SMLC San Paolo. It's really make me look fresh kan. Jarang rasanya pakai warna terang-terang ni. Tapi kalau tak nak terang, kita boleh apply 1 lapisan je. So, jadi lebih natural dan nampak bibir tu natural merah delima! 


And this one, NYX SMLC Istanbul. Warna tak berapa clear, tapi warna pink tu nampak wearable tak pucat sangat. Apa lagi, jom lah collect lagi banyak warna! Dalam wistlist Wa nak sangat cuba dari brand Anastasia Beverly Hills dan Colourpop.

Harga
RM28 - Sephora, Colourcosmetics



Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9