Favourite of The Month - May 2014

on
June 12, 2014
Selepas bertunang, dah rasa tawar hati nak pakai makeup. Tahu kenapa, malassssssnya lah nak pakai-pakai. Tapi nafsu membeli memang tak boleh padam. Paling kuat pun, Wa pakai foundation, compact powder, blusher and lisptick. Eyeliner yang paling suka gila masa dulu wajib pakai pun malas. Btw, Wa nak cari eyeliner yang mahal sikit kali ni, biar tahan lama dan berkualiti. Susah betul nak cari yang best. Try beli In2it, Silkygirl, Essense pun tak berapa nak berkenan dengan hasilnya sekarang. Stila dalam pot tu pun dah kering. Wa suka jenis marker eyeliner. Kat Watsons ada brand Jepun, tak ingat brand ape. Tapi harga dia boleh tahan mahal, lebih kurang RM40++. Any recommendations eyeliner yang best?

So, few months back. Rajin bermakeup dah kembali haha. So, ini lah yang Wa suka sangat pakai bila keluar jenjalan. If kerja, Wa selalu pakai bedak nipis dan lipstick Revlon tu je.


Nyx Runaway Collection, Stay Matte Powder 005, Estee Lauder Blusher, Rimmel Apocalips in Celestial, Max Factor Lighweight Foundation in 75 Brown Hessian, Body Shop Lip Balm in Strawberry, and Eubos Hand Cream

Exited sangat nak recommend dekat uols! If tak mampu beli Naked, Smashbox or any natural shades pallete. Boleh try NYX Runaway Collection! Seriously, if uols buat daily ke, bridal ke, shades dalam pallete ni memang sesuai. Very soft, buttery and pigmented. Murah je, tak sampai +-RM40 masa Wa beli. 


Then, Blusher dari Estee Lauder ni. Blusher ni Wa dapat masa hantaran bertunang haritu. Wa beli set makeup Estee Lauder. Best sebab shades blusher ni memang kena dengan warna kulit yang cerah dan gelap. Shade yang atas, lebih kurang NYX Bluasher in Pinched! Boleh tengok kat sini! Yang kat bawah tu, shade dia macam Elf Blusher in Mellow Mauve. More to plum or mauve colour. Combine dua ni memang cantik!


Untuk item ketiga, Wa suka pakai Rimmel Apocalips in Celestial. Kalau dulu Wa rasa pelik bila pakai, tapi sekarang suka pulak haha. If uols tahu NYX Matte Lip Cream dijual berlambak kat Instagram sampai fake pun ada!, yang ini versi bukan matte! Yang ni memang bagi lembab bibir anda. Foundation Max Factor tu beli masa nak raya tahun lepas. Sale sampai jatuh dalam RM35. Harga asal kalau tak silap RM70. If uols suka light to medium coverage. Foundation ni memang best. Nama pun lightweight foundation. Tak rasa tebal pun dan flawless. If ada parut jerawat memang takkan cover. Kena touchup dengan concealer. Tapi Wa suka pakai sebab tak heavy dan rasa kulit muka bernafas! Perfect combo if apply dengan Stay Matte Powder from Rimmel. Ok, memang setuju dengan review yang lain! Lembut dan sangat halussssss. Flawless sangat.Tanya Burr pakai ce korang tengok Youtube! Wa beli kat kawan blog :) Please tengok kat entry Rimmel Haul. ada details dia.

Lastly, very small and cute packaging. Lipbalm and Mini Hand Cream. Btw, Lipbalm ni, first suka bau dia Strawberry, 2nd cute, 3rd sebab Body Shop. Uols rasa apa tak yang I rasa? Hahah btw, It works well as it is. Bibir tak kering. If rasa kering, Wa akan apply je tak kira masa. Very handy, campak je dalam handbang. Plus dalam purse pun muat! (If purse besar yang boleh sumbat handphone tu). Eubos Hand Cream memang sangat berkesan. Wa beli kat Guardian harga RM5. Selalu kat kaunter bayar Guardian dia akan letak mini bottle yang kita tak tahan nak tengok! Compared to Soap & Glory Hand Cream, Eubos lebih beri kesan lembut kat tapak tangan. Wa punya kulit memang kasar as uols known, orang kulit kering kan. Please try Eubos!!!! Sangat bangus untuk kulit kasar. Ia agak mahal tapi berbaloi!!!!! Lupa kan Hand Cream yang fancy2, bau sweet2. Eubos is the best Wa cuba so far :)

Apa favourite uols lately?



3 comments on "Favourite of The Month - May 2014"
  1. Apocalips tu best tapi kalau terlebih pakai gigi pun ikut berlipstick. Hehe. Fav saya untuk bulan Mei, MAC, LUSH, Soap & Glory, BBW & banyak lagi. Kalau rajin saya buat entri. Macam dah lama tak update. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha mine, if rajin ke buat entry macam ni. Btw, teringin nak try Lush :)

      Delete
  2. Mana nak dapatkan nyx runaway collection tu ye?

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9