Berbuka Puasa - Hotel Everly Putrajaya

| On
9:50 PM
Last Friday, kami berkesempatan untuk berbuka di Everly Hotel Putrajaya. Untuk yang tak tahu, Everly Hotel terletak berdekatan dengan Alamanda. If uols tengok wayang, keluar je panggung tu, pandang ke kanan, confirm nampak Everly!


If uols survey-survey lah kan, banyak jugak tempat buffet yang murah-murah contohnya AGC Putrajaya, Hotel Bangi-Putrajaya, Maeps etc. Mostly harga akan murah di minggu pertama puasa, atau pun tempahan awal (Early Bird). Masa ni lah nak berbuka bersama keluarga kan. Jadi bila dah nampak murah tu, kami pun plan untuk booking.







International Buffet, semuaaaa ada. Agak menarik juga bagi yang tak begitu memilih. Dekorasi tempat makan simple, menu pula banyak dan setanding lah dengan harga yang ditawarkan. Bagi yang pernah berbuka di hotel-hotel mewah pasti akan rasa tak menarik sangat. Jangan bandingkan dengan Shangri-La KL! Pehhhh tu bagi 5 jam tak habis pusing makan! Tapi bagi Wa memadai dengan harga. Ada Nasi Arab, Nasi Beryani Gam, Sushi, Seafood (Udang), Ikan Bakar, Sate, Pasta, Bubur Lambok, Kambing Panggang, Jeruk, Buah-Buah, Rojak, Cucur, ABC, Pemanis Mulut dll. 

Cuma yang agak terkilan, pinggan-pinggan yang dah digunakan agak lambat diambil, tak nampak ramai pekerja yang ambil pinggan-pinggan. Cuma nampak bila diakhir-akhir waktu. Ya, mungkin mereka sedang berbuka, tapi berilah kepada pelayan bukan Islam atau buat jadual giliran :) takut ada pelanggan yang menarik muka bila pinggan tak diambil, jadi kuranglah mood nak makan tu hehe.
Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9