Body Shop Sale 2014 - Haul

on
June 1, 2014
Salam, asyik cerita pasa persiapan kahwin, lebih kurang 5 bulan lagi! I still cannot thinking huhu. Sebelah bertandang still tak booking lagi pakej pelamin and kad pun belum decide lagi. Btw, along my busy schedule..stress dengan kerja. For 2 weeks balik kerja after 7.30pm, sampai rumah dah pukul 8.30pm. Memang layu!

Sometimes nak something yang mengembirakan hati kan uols. Woman aka perempuan, confirm masa gaji nak spend sikit kat barang keperluan (tak perlu sangat pun) tapi surely ada sebab kepuasan.Tahun ni, Wa jarang sangat shopping baju, makeup, etc sebab nak cut expenses due to wedding budget. Lama sangat tak shopping. Nampak pula email, Body Shop buat sale!! Tak silap once a year 70%! Even body butter dulu pun tak habis pakai lagi, kali ni gila dengan perfume/body mist haha.

Body Shop makin galak mengeluarkan scent baru yang best! Honeymania, Shea, Rasberry, Strawberry (lama kot tapi sedap!), Satsuma, Pink Grapefruit White Musk pun dah macam-macam jenis etc. My friend 2 orang beli White Musk Libertin Body Mist and Perfume. Bau dia sangat soft. I bet uols suka! Tak fikir panjang, order online je, grab beberapa item. I'm a lip and blush junkie, hehe sempat masukkan order blusher in guava.

So, this is my haul ;



Body Mist White Musk Libertin 70%
Hair Serum Grappeseed  50%
All in One Blush in Guava 50%
Perfume Honeymania 30%
Lightening Touch 70%

Hair Serum tu recommended by kakak ipar. Bila dia pakai wangi sangat dan,  rambut lembut! Teruja bila tengok ada 50% memang grab terus. Wa dah try 2 kali, lepas mani rambut dah kering-kering sikit sapu kan kat hujung rambut dan akar rambut, atau paling best sebelum tidur. Bangun pagi lembut je rambut, tak kusut.White Must Libertin tu jatuh cinta selepas try bau dari my friends. Lalu tempat dia, confirm sembur sikit kat tangan. Tahan lama! Sure husband uols suka hehe. Pakai lepas mandi, memang best!

Honeymania tu bau dia unik, tak manis sangat, tak floral sangat.. very light and bau honey tu sangat wearable. Tolong la try bau huhu, susah nak kata. But, blusher tu silap. Wa ingat dia cream blush. Silap tak baca description and its too pink for me. Tapi bila apply natural je, taklah hot pink sangat. Just, Wa tak berapa puas beli yang tu. And Lightening Touch, I was wondering how its works?! Semalam cuba pakai, dia ada effect as highlighter, not as a concealer yang pasti. The shade is too light for me, and I don't feel pun ada different bila apply. Wa lagi prefer if highlighter dalam form powder!

Okayy, that's all for my haul. If ada yang tak tahu, Body Shop boleh purchase online. Delivery Chargers hanyalah RM10 saja melalui Pos Laju. So, if sale-sale macam ni, best if share dengan officemate. Actually Online selalu sangat buat Flash Sale! So, better uols subscribe Body Shop :) Bye!
2 comments on "Body Shop Sale 2014 - Haul"
  1. bestnya...haah kan ari tu pun dapat msg derang buat sale...tapi fulus adoai...

    ReplyDelete
  2. Saya pernah cuba TBS Lightening Touch tu. Salah satu produk TBS yang best bagi saya. Produk tu boleh guna sebagai concealer + highlight. Hair Serum tu macam best la. :)

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9