Inpirasi : Baju Sanding

on
May 25, 2014

Salam, untuk entry kali ni, Wa nak cerita inspirasi baju sanding pula. Memang dah lama suka kain jenis bertingkat ala RizmanRuzaini. I think diorang yang startkan trend kain bertingkat ni. Right? So, Wa memang set dalam mind, nak macam tu. Even though, design lace tu lebih kurang sama je dengan nikah haha, I hope tailor pandai lah beza-beza kan sikit. That's me, nak simple, jadi ideanya macam tu lah.

Untuk sebelah Wa, nak modern style sikit lah. Tapi kompang tak boleh tinggal hehe. Tol (orang johor) pun tak boleh tinggal hehe. Untuk sebelah si dia, baju berbaju melayu. Itu pun tak pasti nak songket ke tak. Still fikir lagi. Next week baru nak discuss untuk sebelah si dia. Btw, pakej bertandang sangat affordable! RM2,000 all in with new sewa baru! So, masa bersanding nanti..family Wa bertemakan royal puple. And dekorasi dewan tu, Wa pilih soft pink, and gold maybe? Still thinking. Nak match kan warna sangat pening kepala!


Warna

Rose Gold with slightly pink tone.

 
 


 Veil

Untuk sanding, Wa guna soft net. Nampak veil net dari IG FuzanaMokhtaza. Nampak cantik bila dia flowy gitu. Suka nampak belakang macam tu hehe. Cuma yang bawah tu chiffon, tapi suka style dia cutting tak sama. Lace terletak atas kepala.




Baju dan Kain

First time tengok gambar-gambar ni, memang paling Wa suka dengan warna merah jambu tu! Plus, modern songket design! Suka sangat, tapi dalam plan untuk pengantin lelaki Wa nak si dia pakai suit. Tak dinafikan if bertanjak lebih segak. Majlis sebelah dia, Wa pilih dia bertanjak, sebelah Wa moden style. Jaditak lah sama saje :) Yang penting kain net bertingkat haha!









** Gambar-gambar ini diambil dari IG seperti yang tertera!

Tempah kat Wedding Galore juga, hope baju tu Wa suka Y_Y risau sangat if tak memuaskan hati. Sebab lace manik tu beli sendiri huhu. Btw, dia bagi 3x fitting. 1st bulan 8, 2nd bulan 9 dan last fitting bulan 10. Majlis Wa bulan 11. Risau betul tak kurus-kurus haha. Memang kena struggle! Si dia dah masuk gym setiap hari, tunggu Wa ni haaaa banyak pula alasan haha. Bye!
6 comments on "Inpirasi : Baju Sanding"
  1. Saya suka sangat design baju kuning dan pink tu. Saya tak suka design kain bertingkat macam dalam gambar 1, 2, 4, 5 & 6. Nak panggil design apa tu yea? Hehe. Lain orang lain citarasa kan. Sorry tau...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betul setiap orang lain-lain. No hard feeling la sayang :)

      Delete
  2. ish color pastel pink n mint tu santik...lagi skirt bawah tu...alahai...haa mesti banyak benda nak fikir kan... insyaAllah semuanya berjalan dengan lancar nanti...amin...

    ReplyDelete
  3. kan! cantik sangat, tak dapat pula cari tuan empunya, sebab tak puas tengok hehe. terima kasih :)

    ReplyDelete
  4. cantik.
    Sha suka yang warna pink tu, flowy

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9