Being as Plus Sizer

on
December 19, 2010



being as Plus Sizer amat lah menyusah kan. paling seksa saat-saat nak pilih baju. tak semua baju kita boleh sarung seperti orang yang size nya normal. and sometimes, ia mengalang kita dari berfesyen. tapi zaman sekarang, ramai plus sizer yang tak kisah dan even more fashionable! the key is kita kene berani yakin dengan diri sendiri. biar apa orang nak kata. we should proud of ourself kan. we are unique!

tak semua brand yang sediakan size XXL, XXXL and so on. paling besar pun XL tapi tu pun kadang-kadang muat badan je pakai. anda pernah berada dalam situasi begini? mungkin tidak. jadi, orang comel seperti kami kadang hanya beli brand tertentu sahaja. and because we are unique, the price could be expensive too.

itu pun nak cari baju/seluar bukan sebab cantik tapi sebab ada size besar...kejam betul?! memang tak puas kalau nak shopping kalau jadi macam ni. simpan dalam hati je, bila kita pergi fitting room baju yang kita suka sangat tu, tak muat. sedih tuhan je tahu. jadi, kat mana nak cari baju yang sesuai dengan harga yang berpatutan?

1# reject shop, FOS
kat sini banyak blouse, kameja yang suits dengan size besar. kadang-kadang size L pun fit untuk yang size XL. anda design blouse dan kameja pun cantik-cantik. senang nak cari pilihan kat sini. harga mostly around RM29 - RM59. depends on the material juga. untuk yang XXL, jangan risau. selalunya, sure besar dari your own size.

2# VOIR, CheetahPlus
selalu VOIR mesti ada sale. kat sogo selalu la nampak orang kerumun kat VOIR. kemeja paling ramai orang rembat sebab murah. also their jeans pun murah. size jeans paling besar i think 38. woah, jangan risau nak cari jeans lepas ni! cheetahplus, design sangat cute and very young design. most of it, remaja beli. tapi tak salah if kita nak try kan :)

3# Nichii
siapa yang tak suka shopping kat nichii kan? meeeemmmang banyak choices. percaya atau tidak, size XXL pun ada. eventho, kita nampak kedai ni macam takda harapan untuk plus size tapi jangan takut nak masuk taw. suka gila shopping kat nichii. harga mahal sikit tapi puas. sebab banyak baju yang tendy untuk size yang besar :)

4# scarlet by jusco
scarlet sendiri ada special brand untuk plus size named scarletplus. size samapai XXXL pun ada. tapi wa tak pernah beli scarletplus sebab tak banyak yang berkenan. scarlet lebih banyak pilihan. size XXL pun ada. baju-baju kat scarlet sangat murah! paling best ada RM19 blouse/shirt. so, if anyone yang suka branded maybe tak layan brand scarlet ni :)

5# ms.read, big brown bag
mostly untuk orang yang bekerja and pertengahan umur sesuai untuk these brand. more to formal dress up and santai but a lil' bit pricey too.

memang best. wa dah dua kali beli kat sini. all kind of fashion can fits your size. don't worry. ada legging untuk XL to XXXL, belt and more.

sebenarnya ada banyak lagi tempat lain tapi ni je tempat yang wa selalu drop by. if ada yang menarik untuk plus sizer. jangan lupa share!

Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9