Girls can't live without..

on
October 3, 2010
im bet, semua perempuan ada eyeliner in their collection. and sometimes, we cannot live without it. right? its ok, if we're not wearing any makeup but not the eyeliner. for me, eyeliner memang penting sebab bukan sahaja nampak mata  big and bold but also looks stunning. trend terkini memakai eyeliner semakin ramai di ikuti. espeacially yang mata sepet, memang di galakkan pakai eyeliner haha. 

eye liner cukup membantu tampak kelainan wajah seseorang. contoh macam ni, nampak tak dengan eyeliner sahaja, mata nampak lebih berseri. huhu


so, now i wanna share something that i really love. pengalaman before ni, wa start pakai guna pencil eyeliner which is from Maybelline/ Revlon Colourstay. easy to apply, kering, creamy, tapi senang nak smudge even waterproof and tak kemas. so, bila dah banyak revolusi produk kecantikan semakin menjadi-jadi, the products are getting more easy and practical. gel eyeliner antaranya. wa pernah try Stila smudge pot and its really amaaaazing. non-smudge at all! memang hebat Smudge pot ni. tapi gel eyeliner memang leceh sebab kene apply guna brush. agak kekok nk gunaa eyeliner brush tapi lama-lama biasa la :)

past 2 years, wa dah cuba pen eyeliner which is quite interesting. for me, its better than gel eyeliner and liquid eyeliner yang basah dan leceh. this brand in2it bukan lah brand yang gah di pasaran, tapi its good when its work! its only RM19.90 at watson. easy to apply, cepat kering, and if you nak buat wing pun senang :)

if you can see, darii kiri 2 pen eyeliner tu older version. and the latest, yang paling baru wa beli sebelah kanan sekali, paling nipis dan runcing. its different and i hope its work well like before :) so, if you tak pernah try pakai eyeliner, dont afraid to try!
2 comments on "Girls can't live without.."
  1. Agree sgt2 with u. Eyeliner is a must! (And lip balm too :p). I paling suka pencil syelienr yang creamy. Pernah ada pen eyeliner camni from Lancome (my 1st eyeliner kot tak silap) tapi tak bape suka sebab dia smudge.

    ReplyDelete
  2. yeah forgot! lipbalm/lipgloss is a must :) tapi i lagi suke lipgloss. anyway, susah nak cari eyeliner yang long lasting kan. u pernah try any product yang long lasting and non-smudge?

    ReplyDelete

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9