Di Risik

Sunday, November 3, 2013

As Salam,

Lama betul saya menyepi. Alhamdulillah, hidup kini semakin indah :) Pada 12 Oktober 2013 yang lalu, saya telah dirisik oleh si dia.

Perkenalana kami selama 6 tahun telah dimulakan dengan ikatan yang direstui oleh kedua belah pihak. Syukur sangat. Bukan senang nak yakin kan ibu bapa kita bahawa si dia boleh menjadi bakal suami kita kan. Macam-macam soalan.

Masa raya, si dia datang ke rumah seorang diri, untuk menyatakan hasrat dan sambil-sambil kenal dengan parent as official. Sebelum ni saya hanya bahasakan sebagai kawan saja..Lama juga si dia boleh tahan berborak dengan Baba. Hampir pukul 10 malam baru balik. Haha it was funny. He was really confident. Sampai Baba tak tahu nak tanya apa lagi.

Lepas berbincang, datanglah rombongan meminang, ramai juga, lebih kurang 20 orang haha. Mak aih kecut perut parent saya. Cincin di pilih oleh kelaurga si dia. Alhamdulillah majlis berjalan lancar :)

And...InshaAllah kami akan bertunang pada 30 November 2013. Hope perjalanan ini lebih mudah dan diredhai. Amin.3 comments

  1. OMG..!!!waaa......congrates sayang...!!!!hihih...!!!!best nye...!!okbaiexcitedsangatok..!

    ReplyDelete
  2. @wanie, alhamdulillah!!!! :) jemput datang

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Wakdingding. Design by FCD.