Jus Apokat !

on
July 1, 2011
apa jus apokat? haaa, kat indonesia, memang panggil apokat. kalau pergi kedai  masakan indonesia macam ayam penyet, masakan padang, masakan minang..kalau bernasib baik korang akan jumpa jus apokat ni. atau nama lebih sedap avocado :) wa pernah makan pertama kali kat bandung, indonesia. kali kedua pula, masa wa pergi sabah. kat sabah memang best sebab die blend sekali dengan ais ! macam wa cerita kat entri sebelum ni kat sabah...kami terlalu kerap sangat beli sampai akak kedai tu bagi FREE sebelum kami bertolak ke airport. obses oke!


mama lah selalu cakap nak beli avocado nak buat jus. cuba la beli kat giant, memandangkan murah sedikit RM1.99 sebiji. keras gila, kene tunggu dia masak dulu baru boleh blend. kat cold storage, harga dia tak silap RM4.99  sebiji. tapi buah dia lebih besar. bila dah masak, wa blend bersama satu sudu kecil vanila, dan susu cair. wa blend dengan air sejuk. hasil nya memang menjadi!!! taraaaa tapi warna masa tu tak berapa nak hijau. bila masuk peti ais, baru nampak ke'avocado'an tu hahahah. kat sabah, akak kedai tu kate letak vanila filipina tu yang buat sedap. tapi cukup la vanila biasa ada kat kedai tu. tu pun kalau banyak dah muak.




korang tahu tak, kat kedai wong solo, bangi...wa pergi tengah hari jus apokat sold out. pergi malam pun sama. dah 3 kali wa pergi tak pernah bernasib baik. last-last geram juga, tanya la minah kaunter ni. dia cakap setiap minggu dia akan order 100kg avocado!!!! dan dalam masa 2 hari akan habis stok. so, kedai akan restock avocado pada minggu depan. jadi sebelum datang kedai telefon dulu..sambil tu dia bagi business card kat wa. dasyat kan penangan jus apokat ni :) oh, kat kedai wong solo jugan RM6 tak silap. nilah rupa kalau kat kedai, lebih cantik dan menyelerakan rupa dia.



Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9