Kain Chiffon Silk

on
October 16, 2014
Kita cerita benda lain pula. At this moment I'm craving lobak goreng kat Sogo! Kurang sebulan nak kahwin ni, macam-macam Wa craving. Paling best, our "honeymoon" trip pun banyak dalam plan nak makan-makan. And sampai Si Dia kata, diet lepas kahwin nanti. Lepas kahwin fikir boleh tak? Haha nonsene. Corset tu pakai nampak perut. Apakah??

Ni baru sebahagian T_T
Masa pergi Bandung, memang ada dalam checklist nak beli kain chiffon silk untuk buat baju kurung. Memandangkan Wa tak banyak pilihan baju kurung dalam wardrobe untuk pergi event, contohnya kenduri kahwin. Selalu pakai baju yang sama dan baju tu juga pakai pergi kerja. Which is Wa lebih suka, baju kerja adalah baju kerja. Selalunya, baju kerja Wa akan pakai baju kurung yang tahan lasak kainnya. Cotton atau kain yang tak perlu lining atau blouse dan seluar. Ini penangan berat badan naik secara konsisten sepanjang tahun. Baju memang tak muat aje!

Kain chiffon silk kat Bandung masa Wa pergi tahun 2010 dan 2012 banyak sangat pilihan. Dan memang berlambak atas lantai. Sama juga cotton. Tapi masa Wa pergi awal tahun ni, stok yang ada stok lama, dan tak banyak pilihan. Kebanyakkan yang cantik tak cukup 4 meter. So, agak kecewa lah, Wa ada borong juga even tak banyak pilihan sebab Bandung murah lagi kain chiffon silk berbanding KL. Wa dengar Bangkok pun banyak pilihan kain, designer ramai shopping sana. Uols pernah ke Bangkok??

Chiffon silk kat Jakel, kalau dia tengah rsale, boleh dapat Buy 1 Free 1 dengan harga Rm200++ tak ingat lah berapa tapi tak termasuk lining. Kat Jakel memang banyak pilihan! Kat Bandung less than RM100, kalau tak silap maybe dalam range RM70-RM90, tak ingat sangat, tapi sangat murah or maybe less than that. Dua kali juga Wa pergi Jakel mesti cair tengok kain-kain ni hehe. Masa tengah sale je Wa beli, share dengan Mama. Mama pun suka kain ni sebab corak dia abstract dan simple. Nampak tak terlampau sarat untuk pergi majlis.

Kumpul punya kumpul Wa ada lebih 5 pasang kain yang belum jahit T_T Mama kata lepas kahwin, elok buat baju baru-baru. Nak pergi majlis-majlis dengan keluarga bakal, takkan nak pakai baju lama-lama. Hmmmm lama juga termenung. Betul juga ya, kena jaga. Bukan tu saja, baju duduk rumah kalau boleh beli baru-baru. Errr really. Sebab kemungkinan duduk rumah Si Dia dengan ibunya sementara belum beli rumah lagi. This is totally add my wedding budget haha. Kain-kain tu Wa tempah sikit-sikit, kopak la nak tempah semua. Baju duduk rumah beli t-shirt murah2 RM10 ok lah. Just duduk rumah. No more baju lusuh-lusuh. Oh mamaku.

Camne uols buat persediaan nak duduk bersama. Contohnya duduk bersama ibu Si Dia. sebelum beli rumah sendiri. Uols ada tukar wardrobe tak hehe. Uols pakai apa kat rumah, maybe dulu pakai kaftan, sekarang pakai tshirt and seluar ke. Ada tak husband uols tanya soalan pelik, "Syg, u memang  pakai macam ni ke kat rumah?" haha Wa memang salu fikir bukan-bukan. Kikiki nervous tahu!  Sila lah share :)
Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9