My E-Day : Makeup by M.A.C

on
December 14, 2013
Hi, I'm decided to choose M.A.C for my E-Day...Wa fikir tunang, nak simple je, dan senang. Tapi sebelum tu memang ramai makeup artist dah survey, harga boleh tahan! Boleh PM diorang if nak tahu harga mereka.

If korang nak berminat nak minta makeup counter make up kan, dorang ada service datang kat rumah jugak, Cuma mahal sikit, dalam RM400++ maybe ikut kawasan atau fix price, tu tak pasti. And I just paid RM180 if datang counter :) 



Ok lah, tak tebal sangat, just nice and simple. MA akan tanya warna baju apa, dan memang Wa bawak veil untuk tunjuk contoh bila pakai nanti, so dia terus bawak warna e/s yang sesuai letak kat tangan kita. If ok, dia akan guna warna tu. Wa minta sweet and natural. So pipi tu die pekat kan sikit. Kulit Wa agak kering dan susah make up nak stay longer. So die akan pakaikan moisturizer dan primer untuk tahan. Foundation memang nipis je, tak tebal.

Masa ni make up 45 minit dah habis. Wa tak pakai bulu mata palsu, die cuma pakai kan mascara untuk tebalkan lagi bulu mata. Kene tambah RM50 kalau nak pakai bulu mata. If bawak sendiri die tolong pakai kan. Majlis pukul 4.30 ptg, by the time, dia dah natural. Wa takda gambar close up. So, macam ni je dalam gambar, natural. Maybe lighting kuning tak berapa jelas :( yang pasti Wa berpeluh memang tak boleh tahan masa ni, sebab spotlight tu tepat kat muka. Habis makeup haaha.





Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9