Holidays at Melaka

on
February 7, 2012
this is our second time spending our holidays at Renaissance Hotel Melaka. setiap tahun ba akan dapat kupon membership hotel ni. banyak kemudahan yang dapat antarannya, dapat bermalam satu hari, discount for selected room, cake of the month, free 60 minutes spa, free 2 person at fitness centre, banyak lagi. so, sampai je dapat welcome drink. dan bergambar juga free. hehe





the best part of the hotel, i think their large pool. huhuhu memang best! at the roof top. memang berangin gila then, besar. tapi sayang tak bawak seluar mandi. tengok jelah! memang best if bawak family. sebab tempat budak-budak pun besar jugak. tak lah sempit if ramai-ramai kan.



ok la hotel tu. just paling wa tak berapa suka, bila hotel tu takda paip kat tandas dia. kita tak berapa nak biasa la. bila nak cuci takda paip. ada tisu je. aishhh. dalam bilik pun sama. takda paip yang dekat dengan toilet bowl. nasib ada paip sinki. agak terencat di situ. pelik juga bila toilet takda paip ni. what they were thinking. haiiiii pen'design'. we are not western. sama lah macam toilet kat mid valley. aku rela pergi toilet kat jusco. lagi selasa.

second is, their food. boring buffet. makanan dia tak berapa menarik. some of them, ada yang sedap. paling wa suka kupang segar dia. memang besar dan fresh. tu je yang wa tertarik kot. yang lain macam biasa je. so, we had breakfast, lunch and dinner. satu lagi dim sum! sebab dapat kupon, apa salah mencuba kan. lagipun, halal. siap tunjuk sijil dari bandaraya melaka lagi. ok, yakin terus! 











so, kita tengok makanan-makanan yang telah kami makan, wa akan post out later :)
salam maulidur rasul dan thaipusam!



Be First to Post Comment !
Post a Comment

EMOTICON
Klik the button below to show emoticons and the its code
Hide Emoticon
Show Emoticon
:D
 
:)
 
:h
 
:a
 
:e
 
:f
 
:p
 
:v
 
:i
 
:j
 
:k
 
:(
 
:c
 
:n
 
:z
 
:g
 
:q
 
:r
 
:s
:t
 
:o
 
:x
 
:w
 
:m
 
:y
 
:b
 
:1
 
:2
 
:3
 
:4
 
:5
:6
 
:7
 
:8
 
:9