Sup Ketuk @ Sup Tulang Merah

Monday, February 3, 2014

Salam, dah lama peram kisah sup tulang merah! Ini first time Wa cuba..rasanya ni popular kat Singapore. Yeke? Sebelum ni, ada pernah makan Mee Rebus Sup Tulang kat JB, hmmm tak ingat nama, Sup Tulang ZZ, cam tu lah, tapi sure ramai tahu.

geylang kopitiam gamit memori 
Picture taken from here

Geylang Kopitiam ni terletak di TTDI Jaya, dekat sangat sengan Glenmarie, Shah Alam. Si Dia lah yang ajak, pekena Sup Ketuk ni. Siap bagi straw besaqq lagi. Rasa cam manis-manis, tapi sedap. Kuah pekat yang amat cam kuah Mee Rebus. Kacang Phol pun sedap cicah ngan roti. Baru tahu rupa kacang phol cmne. Betul ke eja?

 Sup Ketuk

 Kacang Phol

 Mee Rebus

Blurp!

Memang siap pesan bungkus sup ketuk tu. Tulang sampai 4 ketul and banyak kuah dia, jangan tamak sangat makan sorang hehe. Harga pun memang reasonable. Hm tak smpai RM30 kami makan rasanya. Mungkin lebih sikit. Overall, sedap cuma Mee Rebus tu Wa rasa Adami punya rencah lagi sedap! hehe sumpah tak tipu. Siapa orang Muooo dia tau la tu. Serius if korang nak try makan Mee Rebus atau Mee Bandung terbaik, cari lah rempah Adami, kat supermarket dah banyak ada. Dah popular tau. Dulu nak cari kene kirim masa balik kampung hehe.


Muncit ni, makan banyak!

1 comment

  1. wow.. sedapnya mee rebus :) sup tulang merah, hubby je yg suka :p

    ReplyDelete

Latest Instagrams

© Wakdingding. Design by FCD.